начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Преди 2 години загубих предния си зъб - целия...

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Преди 2 години загубих предния си зъб - целия...

Мнениеот mindtrick » 29 Юли 2009, 18:20

Здравейте!
Бих искал да споделя своята мъка и да попитам какво бих могъл да правя от сега нататък?!

Преди 2 години загубих предния си зъб - целия... Извършителят беше привикан в полицията. Там дознателят си свърши работата: свидели, показания, описа случая и ми каза: "От тук натам нещата не зависят от мен. Обръщай се към прокуратурата/съда. Може да пуснат дело, може и да сключат договор, като извършителят се признае за виновен. Това е добре за теб и има шанс да подадеш гражански иск."

Добре, ама от тук нататък ни вопъл, ни стон. Нищо. Никакви известия. Мислех да наема адвокат, но при това положение няма какво да правя... Вчера ходих до дознателката, а тя каза, че щом е от 2 години са изтекли всички срокове, по които мога да действам нещо...

Кажете ми мога ли да го съдя тоя? Мога ли да поискам преразглеждане на случая и към кого да се обърна? Какво бих могъл да направя от тук насетне ?
mindtrick
Нов потребител

Re: Преди 2 години загубих предния си зъб - целия...

Мнениеот Гост. » 29 Юли 2009, 21:36

а тя каза, че щом е от 2 години са изтекли всички срокове, по които мога да действам нещо...

Давността е 5 години в гражданското право-така че, твърдението е неверно.
Кажете ми мога ли да го съдя тоя? Мога ли да поискам преразглеждане на случая и към кого да се обърна? Какво бих могъл да направя от тук насетне ?

С така изложената фактология не може да се каже нищо със сигурност- ще са само догадки. Наемете адвокат, който ще свърши това, което вие не разбирате.
Гост.
Старши потребител

Назад към Наказателно право