- Дата и час: 05 Дек 2024, 00:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Чл.146, 147, 290, 313 от НК
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Чл.146, 147, 290, 313 от НК
Изтривам темата
Последна промяна sisi19 на 06 Авг 2009, 19:30, променена общо 1 път
- sisi19
- Потребител
Re: Чл.146, 147, 290, 313 от НК
Е, няма да се въздържа, макар после да минат с баданарката
Та, в кой ВУЗ, казвате, че се образовате?
Та, в кой ВУЗ, казвате, че се образовате?
- Гост.
- Старши потребител
sisi19 написа:Възможно ли е на основание Чл.146, 147, 290, 313 от НК във вр. с чл.7 и чл. 9 от ЗЗДН, да се иска обещетение на неимуществени вреди? И ако може, иска за такива, може ли да мине в едно производство с посочените по горе членове или това се прави след решение на съда
П.С - ОС отхвърля молбата на молителя по чл.7 и чл. 9 от ЗЗДН и обесилва решението на РС.
Благодаря
Ако разбрах нещо, трамвай да стана!
- sunrise
- Активен потребител
Aз също нищо не разбрах!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Купон.
Отхвърлят искане за мерки за защита срещу домашно насилие (ако въобще я отхвърлят по същество, защото и за някакво обезсилване се говори) и сега явно идеята е да се търси от молителя наказателна отговорност за клевета, обида, лъжесвидетелство и невярна декларация, с все искове за обезщетение навсякъде, където може, та пита се за кое престъпление може и дали може в същия процес.
За още някое възможно престъпление сещате ли се впрочем?
Отхвърлят искане за мерки за защита срещу домашно насилие (ако въобще я отхвърлят по същество, защото и за някакво обезсилване се говори) и сега явно идеята е да се търси от молителя наказателна отговорност за клевета, обида, лъжесвидетелство и невярна декларация, с все искове за обезщетение навсякъде, където може, та пита се за кое престъпление може и дали може в същия процес.
За още някое възможно престъпление сещате ли се впрочем?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Зависи какво пише в молбата , ама то може и набедяване да има.
- sunrise
- Активен потребител
Да, сещам се. Ама трябва да видя, точно кой член беше
все искове за обезщетение навсякъде, където може[*]
ето, тук ми помогнахте. От една страна, това ми беше необходимо да разбера.
А, във ВУЗ не съм учила. Самоука съм, четейки
Но, приемам и забежките ви.
Все пак , благодаря за отговорите.
все искове за обезщетение навсякъде, където може[*]
ето, тук ми помогнахте. От една страна, това ми беше необходимо да разбера.
А, във ВУЗ не съм учила. Самоука съм, четейки
Но, приемам и забежките ви.
Все пак , благодаря за отговорите.
- sisi19
- Потребител
Ами престанете със самодейността .НК визира престъпления, исковете са в гражданското право.
- sunrise
- Активен потребител
Купон! Я, как бързо се събрахме.
За разбирането е ясно и Портокал готино очерта предмета на питането.
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f ... 78#p337178
Но не сте студент, правилно. Грешката е моя( бях убедена, че някъде съм чела това твърдение), извинете ме.
Така, спечелили сте делото по ЗЗДН пред ОС. Което само по себе си е супер, ако ли сте се представлявали сама.
Част от деянията визирани в сочените текстове от НК се преследват по тъжба на пострадалото лице, за друга се грижи бай Стамат от лявото крило, но трябва да бъде сезиран.
Знанието във ваши ръце е опасно оръжие, та само принципно да отговоря- не може всичкото това, което сте наредили в едно производство.
Голяма процесуална икономия- новаторско, ама не става.
За разбирането е ясно и Портокал готино очерта предмета на питането.
sisi19 написа:Здавейте, и добро утро на всички.
Имам въпрос. Моя клиентка живее на семейни начала, но има съмнения че мъжа с когото живее има брак в USA. Как може да се провери това? Семейното му положение в БГ показва - неженен.
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f ... 78#p337178
Но не сте студент, правилно. Грешката е моя( бях убедена, че някъде съм чела това твърдение), извинете ме.
Така, спечелили сте делото по ЗЗДН пред ОС. Което само по себе си е супер, ако ли сте се представлявали сама.
Част от деянията визирани в сочените текстове от НК се преследват по тъжба на пострадалото лице, за друга се грижи бай Стамат от лявото крило, но трябва да бъде сезиран.
Знанието във ваши ръце е опасно оръжие, та само принципно да отговоря- не може всичкото това, което сте наредили в едно производство.
Голяма процесуална икономия- новаторско, ама не става.
- Гост.
- Старши потребител
sunrise написа:Ами престанете със самодейността .НК визира престъпления, исковете са в гражданското право.
Допустими са и в наказателни дела.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g - няма нищо. Стават грешки. Разговора ни с Вас започна от тема за домашно насилие, ако си спомняте, където Ви дадах пример с въпрос "Тогава, кой в случая е насилника" (мисля, че беше така, до колкото мога да си спомня).
Та, във ръзка с този казус, същата жена желае да повдигне обвинения за ответното лице, подало молбада по ЗЗДН.Така или иначе, естественно с адвокат, делото по ЗЗДН е в наша полза. Но отношенията на жената със бащата на детето и са много оптегнати.Образувайки и разни делца, бащата се опитва по някакъв си свой начин постоянно да и трови душата. Респективно, това от своя страна вече започна доста да омръзва на майчето и иска веднъж за винаги да се пресече тази въртелешка на тормоз.А именно в това производство по ЗЗДН, се визират ясно лъжесвидетелски показания, които така или иначе ОС не им дава вяра, както и се доказа целенасоченоста на молителя да образува и подаде декарация по ЗЗДН срещу майчето.Върнете се, в темата за дом. насилие, и може би тогава ще ви се изяснят по добре нещата.
Все пак, благодаря Ви за отговора.
Та, във ръзка с този казус, същата жена желае да повдигне обвинения за ответното лице, подало молбада по ЗЗДН.Така или иначе, естественно с адвокат, делото по ЗЗДН е в наша полза. Но отношенията на жената със бащата на детето и са много оптегнати.Образувайки и разни делца, бащата се опитва по някакъв си свой начин постоянно да и трови душата. Респективно, това от своя страна вече започна доста да омръзва на майчето и иска веднъж за винаги да се пресече тази въртелешка на тормоз.А именно в това производство по ЗЗДН, се визират ясно лъжесвидетелски показания, които така или иначе ОС не им дава вяра, както и се доказа целенасоченоста на молителя да образува и подаде декарация по ЗЗДН срещу майчето.Върнете се, в темата за дом. насилие, и може би тогава ще ви се изяснят по добре нещата.
Все пак, благодаря Ви за отговора.
- sisi19
- Потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|