начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

измама от страна на наемодател

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

измама от страна на наемодател

Мнениеот iulia_r » 07 Авг 2009, 19:51

Случаят е следният: аз реших да отварям магазин и се спрях на един , след като наемодателката ме убеди как предишните наематели , които са продавали ролетни щори са го ползвали 4 години ; аз реших , че щом продавачите на ролетни щори са го използвали в продължение на 4 години , моят бизнес ще бъде сравнително успешен . В резултат на това аз взех помещението под наем , след което се оказа че правя по 40 лева оборот на седмица ,а всъщност продавачите на ролетни щори са използвали магазина в продължение едва на 2-3 месеца. Парите , които аз вложих в този магазин (спестявани в продължение на години от майка ми , която е в чужбина ) , притеснението и нервите които изхабих заради лъжата на кокетната госпожица -наемодател , за мен трябва да бъдат наказани. А действително има ли закон , който да осъжда подобен тип измама и имам ли аз шанс да спечеля евентуално заведено срещу нея дело в съда?
iulia_r
Нов потребител

Re: измама от страна на наемодател

Мнениеот sisi19 » 07 Авг 2009, 21:09

Госпожо, тук не виждам измама. Просто Вие не сте прицезирали нещата добре. Не сте си направили проучването, което би трябвало да направите преди да вземете помещение под наем и да развивате в него търговия.
Лично за мен, дори и да има вероятност (в която се съмнявам), едва ли ще спечелиет делото. Това е мое виждане до, колокото съм запозната с законите и бранша за недвижимите имоти.
sisi19
Потребител

Мнениеот law_master » 08 Авг 2009, 10:56

За престъпление трудно може да се говори. На практика Вие сте вложила парите в магазина, а наемодателят не е набавил за себи си имотна облага, както изисква състава на 209 НК. По скоро тук може да се говори за преддоговорна отговорност по смисъла на чл. 12 ЗЗД. Освен това и Вие сте проявила небрежност, като не сте проверила достатъчно добре фактите. Може да асе търси някакво обезщетение, но трябва да си докажете вредите.
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот Gabi1 » 12 Авг 2009, 21:21

Абсолютно никаква измама няма. Не виждами и по гражданскоправен път някакви възможности. За това, че някой не си е преценил добре бизнеса и не прави оборот, с какво наемодателят е виновен? Имате ли записано в договора, че предишните наематели са стояли четири години и вие наели ли сте магазина под условие, че го правите заради това?
Gabi1
Потребител

Назад към Наказателно право