- Дата и час: 05 Дек 2024, 00:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
измама от страна на наемодател
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
измама от страна на наемодател
Случаят е следният: аз реших да отварям магазин и се спрях на един , след като наемодателката ме убеди как предишните наематели , които са продавали ролетни щори са го ползвали 4 години ; аз реших , че щом продавачите на ролетни щори са го използвали в продължение на 4 години , моят бизнес ще бъде сравнително успешен . В резултат на това аз взех помещението под наем , след което се оказа че правя по 40 лева оборот на седмица ,а всъщност продавачите на ролетни щори са използвали магазина в продължение едва на 2-3 месеца. Парите , които аз вложих в този магазин (спестявани в продължение на години от майка ми , която е в чужбина ) , притеснението и нервите които изхабих заради лъжата на кокетната госпожица -наемодател , за мен трябва да бъдат наказани. А действително има ли закон , който да осъжда подобен тип измама и имам ли аз шанс да спечеля евентуално заведено срещу нея дело в съда?
- iulia_r
- Нов потребител
Re: измама от страна на наемодател
Госпожо, тук не виждам измама. Просто Вие не сте прицезирали нещата добре. Не сте си направили проучването, което би трябвало да направите преди да вземете помещение под наем и да развивате в него търговия.
Лично за мен, дори и да има вероятност (в която се съмнявам), едва ли ще спечелиет делото. Това е мое виждане до, колокото съм запозната с законите и бранша за недвижимите имоти.
Лично за мен, дори и да има вероятност (в която се съмнявам), едва ли ще спечелиет делото. Това е мое виждане до, колокото съм запозната с законите и бранша за недвижимите имоти.
- sisi19
- Потребител
За престъпление трудно може да се говори. На практика Вие сте вложила парите в магазина, а наемодателят не е набавил за себи си имотна облага, както изисква състава на 209 НК. По скоро тук може да се говори за преддоговорна отговорност по смисъла на чл. 12 ЗЗД. Освен това и Вие сте проявила небрежност, като не сте проверила достатъчно добре фактите. Може да асе търси някакво обезщетение, но трябва да си докажете вредите.
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
Абсолютно никаква измама няма. Не виждами и по гражданскоправен път някакви възможности. За това, че някой не си е преценил добре бизнеса и не прави оборот, с какво наемодателят е виновен? Имате ли записано в договора, че предишните наематели са стояли четири години и вие наели ли сте магазина под условие, че го правите заради това?
- Gabi1
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|