начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

нарушавам условна

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

нарушавам условна

Мнениеот ivelin_td » 30 Юли 2009, 15:16

Здравейте преди една година на 19 юни ме задаржаха с марихуана и ме осъдиха на 12 месеца условно с 3 години изпитателен срок и 2000лв глоба за притежание на наркотици сега ме заловиха на 11юни пак с марихуана към 3грама но не я намериха в мен а на 2 метра от мен и не са ме задаржали в полицията и сега си чакам делото въпроста ми е има ли вероятност да не вляза в затвора след като съм нарушил условната ??? моля помогнете
ivelin_td
Младши потребител

Re: нарушавам условна

Мнениеот rts » 30 Юли 2009, 16:54

Наемете си адвокат и разкажете всичко на него. Положението Ви е сериозно - ако си признаете вината, най-вероятно ще Ви осъдят за новото пресъпление и ще трябва отделно да изтърпите и условната присъда.
Шансът Ви е да съборите обвинението и делото за новото престъпление да приключи с оправдателна присъда или въобще да не стигне до съда. Дали обаче това е възможно във вашия случай, ще Ви каже адвокатът Ви след като се запознае с обстоятелствата.
Дали сте нарушили условната присъда, зависи от това, дали ще бъде доказано новото обвинение, т.е., дали ще имате нова присъда. Т.е. - ако има нова присъда, ще влезете в затвора за изтърпяване както на условната присъда, така и на новата, ако няма нова присъда - условната присъда няма да бъде приведена в изпълнение и ще бъдете на свобода.
Тук, във форума Вашия случай не може да се реши, нито да Ви се помогне без риск да се пропусне нещо.
rts
Активен потребител

Мнениеот ivelin_td » 30 Юли 2009, 17:59

аз говорих с адвокат и той ми каза че може и тази присъда да ми остане и пробация за това новото но малко не му вярвам защото са ми казвали че е мошеник ?
ivelin_td
Младши потребител

Мнениеот rts » 31 Юли 2009, 10:25

Ако имате осъдителна присъда за новото престъпление, което е извършено в изпитателния срок на условната присъда няма как да не Ви приведат в изпълнение условната присъда, т.е. ще трябва ефективно да си изтърпите лишаването от свобода. Какво точно ще бъде наказанието за новото престъпление зависи от много обстоятелства - по принцип е възможно да минете за новото престъпление с пробация (при определени условия), но пак повтарям: условната ще бъде приведена в изпълнение, ако има осъждане за новото престъпление.
rts
Активен потребител

Мнениеот miriam » 31 Юли 2009, 11:13

че си за адвокат е сигурно , и гледай да не е некоя шматка, щото си цъфнал и вързал;
друго ми е чудно , като те осъдиха миналата година ти какво си помисли , че те оставят с условна за да можеш свободно да си пафкаш тревата?! или пък за да продължиш да си пласьор....? изобщо ми е много интересно какво се случва в главата на човек , когато знае че трябва много да се пази , но си кара ей така , на магия ако мине между капките....
Лежи ли ти се в затвора? сигурно не , а всъщност може би това е най хуБавото което може да ти се случи :ако ползваш да престанеш , ако продаваш да излезеш от схемата жив здрав и с две уши....
miriam
Потребител

Мнениеот andy70 » 31 Юли 2009, 11:56

Ако до изтичане на определения от съда изпитателен срок осъденият извърши друго умишлено престъпление от общ характер, за което, макар и след този срок, му бъде наложено наказание лишаване от свобода, той изтърпява и отложеното наказание. Така, че, братле, зарежи тревата, защото ще ти изпържи мозъка бавно и мъчително. А печалбата от пласирането й ще замине по адвокати.
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот ivelin_td » 31 Юли 2009, 15:02

Благодаря ви много за коментарите до някаде ми изясниха неясните неща спрял сам се вече с тези лаина но късно моля се на ГОСПОД да ме оправи адвоката с пробация повечето ми познати ми казват че щом не са ме задаржали при залавянето ми в ареста и не са излезли още експертизите за наркотици няма да е толкова сериозно и ще бъда обвинен отново за притежание не за разпространение и то за лична употреба самоче не се знае 3 грама дали могат да са лична употреба адвоката също ми каза че е важно съставката THC дали е под нормата за леки наркотици тогава мога да се отарва но ако е над леки наркотици щяло да е по сложно та сега се моля за наи доброто в моя полза.
ivelin_td
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 31 Юли 2009, 21:51

Това с превенцията определено не се получава. От опит ви го казвам, а вие само потвърждавате твърдението ми.
Изобщо не по темата, но има няколко състава в НК/ според мен/, за които не бива никакъв компромис да се допуска.
Еле пък търгашески истории от страна на бай Стамат от лявото крило... 8)

Ама НПК в този му вид помага... 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 31 Юли 2009, 23:32

И да не излиза много-много през юни младежа.

Човеко,
мен в казармата ме направиха човек - изтърпях си службата, прочетох през това време Монтен, учебниците от 11-ти клас, книги, поработих над себе си - издигнах се в йерархията на поделението, научих се да се бия, да пия, да пуша (тези неща ги правехме още в училище), но в казармата хоризонтът е друг. Ставаш мъж - по един или друг начин - сутрешни физзарядки, команда "Газ".

Не мога да Ви разбера с тази марихуана - изцяло западна измислица - сигурно от войните във Виетнам - да не ги е страх от битката рейнджърите.

Имам познат, който не може да си намери къщата вследствие на почти 10 годишна упорита работа над себе си с цигари марихуана.

Е, не те съветвам да влизаш в затвора - не е казарма - няма да станеш мъж сигурно, но все пак - замисли се.

И остави шефа (господ бог) - в момента е във ваканция човека (или животното - ние така или иначе не сме го виждали), ако нямаш майка, сестра, близка - поплачи на рамото на следователите - и те са хора - съветвам те да влезеш в тази актьорска роля.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот nikiboy » 02 Авг 2009, 11:39

А ако си пласьор, а не само консуматор - ти пожелавам приятна килийна гледка "тровячо на деца"!!!

Ако гороното не важи за тебе, се замисли - КАКЪВ ЖИВОТ ЩЕ ЖИВЕЯ СЛЕД 5-10 ГОДИНИ?
nikiboy
Потребител

Мнениеот Gabi1 » 12 Авг 2009, 21:30

rts написа:Ако имате осъдителна присъда за новото престъпление, което е извършено в изпитателния срок на условната присъда няма как да не Ви приведат в изпълнение условната присъда, т.е. ще трябва ефективно да си изтърпите лишаването от свобода. Какво точно ще бъде наказанието за новото престъпление зависи от много обстоятелства - по принцип е възможно да минете за новото престъпление с пробация (при определени условия), но пак повтарям: условната ще бъде приведена в изпълнение, ако има осъждане за новото престъпление.

Ако новото наказание е пробация, условната не се изпълнява. Ще си лежи и нея само, ако отново е осъден на ЛОС. Което се надявам да стане, ако е пласьор.
Gabi1
Потребител

Назад към Наказателно право