начало

Край на чакането: България е в Шенген и по суша от 1 януари Край на чакането: България е в Шенген и по суша от 1 януари

обсебване от съдружник

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

обсебване от съдружник

Мнениеот alien » 25 Окт 2009, 13:15

Съдружникът ми обсеби особено голяма сума пари/над 2000 МРЗ/ от фирмата ни.Подадох жалба в Икон.Полиция и след проверката е образувано дело срещу него по чл.202.Наел съм адвокат който ме убеждава,че положението но съдружника е много сериозно,но друг мой познат адвокат ми сподели,че трябва да заведа гражданско дело и да не разчитам на Прокурора и дознателите ит.н.
Моля за съвет по казуса.
alien
Нов потребител

Re: обсебване от съдружник

Мнениеот voltron » 25 Окт 2009, 13:30

Е трети адвокат ако ти каже "вярвай на адвоката" който си наел или "не вярвай", как ще разбереш кой говори най - правилно.
Имаш си адвокат остави го да си върши работата, ако не ти харесва го смени.
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 25 Окт 2009, 13:41

Граждански иск задължително , ако искаш парите да се върнат в Дружеството.Целта на наказателното производство е да се разбере има ли престъпление и ако има да накаже дееца(елементарно казано),но не и да урежда и възникналите с това граждански отношения за обезщетяване на вреди,ако пострадалия не се възползва от правото си да предяви ГИ в нак.процес.Вярно е , че има поощрителна норма , ако подсъдимия възстанови присвоеното , но дали последния ще се възползва от тази възможност е несигурно.Затова ГИ задължително.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 26 Окт 2009, 08:23

...В Съдебното производство (по така образуваното НОХД), като пострадали - имате право да заведете граждански иск - за вредите, причинени от престъплението. :wink:
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Назад към Наказателно право