начало

Край на чакането: България е в Шенген и по суша от 1 януари Край на чакането: България е в Шенген и по суша от 1 януари

Катастрофа

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Катастрофа

Мнениеот dimitko26 » 20 Ное 2009, 15:11

Моля за малко помощ/яснота относно следния казус: Снощи един приятел е направил непростима глупост, докато е бил пиян се е качил да си премести колата пред блока, ама явно е решил да го направи като състезател и е ударил още 3 автомобила, като единия по-сериозно, а другите леко. Дошли са катаджии и пробата с дрегер е отчела 1,4 промила. Правена е и кръвна проба, която все още не е излязла. И трите ударени автомобила имат автокаско. Може ли да ми помогнете с мнения какви ще бъдат последствията след тази случка, колко време без книжка, какъв акт и дори дали няма да се стигне до някаква присъда, тъй като знам, че границата между Закона за движение по пътищата и Наказателния кодекс е 1,2 промила, и засега моя приятел е над тази граница. Благодаря ви предварително за мненията.
dimitko26
Нов потребител

Re: Катастрофа

Мнениеот dimitko26 » 21 Ное 2009, 10:14

doc03 написа:Ако кръвната проба е над 1,2 - присъда.

НО

Надали те е за първи път.

Уточняващ въпрос:
"Приятелят" не успя ли (за мое най-голямо удоволствие) да си счупи главата при това състезание ?

/Ако не е - жалко./

Първо наистина не става въпрос за мен, аз си вадя хляба с тая книжка и немога да си позволя да я загубя. Второ - напротив, за първи път му е, и трето, още един УТОЧНЯВАЩ въпрос - искаш ли да ми поeмеш защитата?!
dimitko26
Нов потребител

Мнениеот slun4eva » 21 Ное 2009, 14:10

:lol: :lol: :lol:
шансът да падне под 1,2 е сравнително малък на кръвния тест но е в негова полза да го е направил!

П.П. на последния въпрос-намериха ли се желаещи!?
slun4eva
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 21 Ное 2009, 19:33

Ей, какви ги пишеш?

Това че "авера ти" се е насадил яко, означава ли, че и ти искаш да се насадиш като него?
Я се дръж малко по-културно, да не изкарам бюлетина на КАТ и приятеля ти да го отнесе с максималното..... не стига дето виновен, пиян, 3 коли потрошил.... ТРИ, не ЕДНА.... ами и на тарикат се прави.

Съвет - да си приготви една 1000-ка и да нахрани някой адвокат - добре ще му дойдат за коледа!
nikiboy
Потребител

Мнениеот Гост. » 22 Ное 2009, 18:06

Димитко.... ( все ми е тази нет-шизофрения до къде се простира) ще го отнесеш по заслуги. Мен ако пита някой и колица трябва да ви се конфискува- до кога ще повтарям аз за този прословут чл. 53 от НК?!?!?

Инак, все ще се намери някой проЗД адвокат, като мен, да ти отърве жалката кожица и ще настява пред проки наказанието ти да е в границите на минимума (по 42а, по 343г).
Ай сега се затвори в черупката и стига си циврил- няма по-жалка картина от хванат с алкохол водач.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 24 Ное 2009, 02:36

dimitko26 написа:Снощи един приятел е направил непростима глупост, докато е бил пиян се е качил да си премести колата пред блока, ама явно е решил да го направи като състезател и е ударил още 3 автомобила, като единия по-сериозно, а другите леко. Дошли са катаджии и пробата с дрегер е отчела 1,4 промила.

:arrow: Юридически консултации на обвиняеми и подсъдими, се извършват от адвокати - срещу заплащане!
...А "твоят приятел", определено, ...вече може да се чувства, като ОБВИНЯЕМ по НОХД!

...И не на последно място,"твоят приятел", с чисто съдебно минало ли е, защото, може и да НЕ "мине по тънката лайсна"!? :wink:
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Назад към Наказателно право