начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Моля за помощ

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за помощ

Мнениеот partyup » 15 Дек 2009, 04:17

Признат съм за виновен за обсебване по чл.206 от НК след кратко ДП. Обсебената движима вещ е мобилен телефон със стойност 330лв. (според оценъчна експертиза).Не съм осъждан, дадох самопризнания, върнах ДОБРОВОЛНО въпросния мобилен телефон. Защитникът ми ще сключи споразумение с прокуратурата и след това ще има дело. Искам да попитам какви са евентуалните най-добри и най-лоши изходи от ситуацията за мен и какво може да стори защитникът ми, за да ми помогне ? Благодаря на всички отзовали се предварително.
partyup
Нов потребител

Re: Моля за помощ

Мнениеот system » 15 Дек 2009, 10:15

partyup написа: Защитникът ми ще сключи споразумение с прокуратурата и след това ще има дело. Искам да попитам какви са евентуалните най-добри и най-лоши изходи от ситуацията за мен и какво може да стори защитникът ми, за да ми помогне ? Благодаря на всички отзовали се предварително.

Нали си имате защитник ? Извинете, но би било некоректно от наша страна да даваме оценки на работата на колегата или да обсъждаме какво може или не може да направи. Той е юрист като (повечето от) нас и вероятно може да прецени това.
Ако все пак се съмнявате в неговата преценка, отворете НК (има го и в този сайт в раздел "Справочник") на чл. 206, внимателно го прочетете целия и ще видите и "най-добрите" и "най-лошите" изходи.
Успех !
system
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 15 Дек 2009, 10:50

partyup написа:Признат съм за виновен за обсебване по чл.206 от НК след кратко ДП. Обсебената движима вещ е мобилен телефон със стойност 330лв. (според оценъчна експертиза).Не съм осъждан, дадох самопризнания, върнах ДОБРОВОЛНО въпросния мобилен телефон. Защитникът ми ще сключи споразумение с прокуратурата и след това ще има дело. Искам да попитам какви са евентуалните най-добри и най-лоши изходи от ситуацията за мен и какво може да стори защитникът ми, за да ми помогне ? Благодаря на всички отзовали се предварително.

След като сте постигнали споразумение на ДП то вече знаете изхода от ситуацията.Със споразумението сте се признали за виновен и сте отказали делото да се гледа по общия ред.Определено Ви е наказание , най-вероятно при прилагане на чл.55 от НК-тоест знаете си и наказанието.В съдебното дело няма да се случи нищо ново.Съдът ще се убеди , че сте сключил доброволно споразумението , че разбирате последствията от това ,че се признавате за виновен, че се отказвате от гледане на делото по общия ред.След това ще провери дали споразумението отговаря на закона и морала и ще го одобри.След последния акт споразумението влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.Това е!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот litalneni » 17 Дек 2009, 15:30

можели някои да ми предложи добър адвокат от пловдив по наказателно дело
litalneni
Младши потребител

Назад към Наказателно право