- Дата и час: 01 Дек 2024, 22:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Жалба срешу прокурор
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Жалба срешу прокурор
Може ли някой да ми помогне по отношение на реда и начина на пускане на жалба срещу прокурор?
Предварително благодаря!
Предварително благодаря!
- fosha
- Нов потребител
Зависи от това какво е направил прокурора - на Вас или на трето лице, при и или по повод на службата си, или като редови гражданин, престъпление или нарушение е извършил...
- nikolai.pachevski
- Потребител
Ами, имаме данни, че действа с лице, което е обявено за национално издирване, а също и че е корумпиран.
- fosha
- Нов потребител
Нищо не разбрах от казаното - как действа с това лице, какво означава корумпиран - какви корупционни действия са Ви известни.
То напоследък се образуват дела по-често срещу прокурори, от колкото срещу престъпници(да не говорим, че са едни от малкото не осъждани лица с мярка "Задържане под стража")..., но такива общи фрази са нищо.
То напоследък се образуват дела по-често срещу прокурори, от колкото срещу престъпници(да не говорим, че са едни от малкото не осъждани лица с мярка "Задържане под стража")..., но такива общи фрази са нищо.
- nikolai.pachevski
- Потребител
отговор
ами съжалявам че не съм обяснила както трябва за проблема ми с този прокурор, ни съм решила и ще изпратя писмо до главния прокурор, както и каквито доказателства имам. разбира се, ще бъде анонимно (се пак съм на 22 и държа на живота си). Въпросът ми е, след като писмотото ще бъде анонимно, ще му обърнат ли по-малко внимание, отколкото ако е подписано?
и още нещо... под корумпиран имам предвид това, че подпомага с разни връзки и определено влияние един престъпник, занимаващ се с наркотици и срещу това е получил апартамент, пари, може би и новата кола, която сега кара предполагам и тя оттам идва.
и още нещо... под корумпиран имам предвид това, че подпомага с разни връзки и определено влияние един престъпник, занимаващ се с наркотици и срещу това е получил апартамент, пари, може би и новата кола, която сега кара предполагам и тя оттам идва.
- fosha
- Нов потребител
Re: отговор
"под корумпиран имам предвид това, че подпомага с разни връзки и определено влияние един престъпник, занимаващ се с наркотици и срещу това е получил апартамент, пари, може би и новата кола, която сега кара предполагам и тя оттам идва.[/quote]
Предполагате, значи? И въз основа на тези си предположения "една жена каза", ще пуснете сигнал, АНОНИМНО?!?
Предполагате, значи? И въз основа на тези си предположения "една жена каза", ще пуснете сигнал, АНОНИМНО?!?
- bay4o
- Потребител
kum baucho
za6to ne? kakvo kato sum jena, i ako ne e anonimno, se6ta6 li se kakvi moje da sa posledstviqta za men?
i predpolojenie sum izkazala samo po otno6enie na novata kola, za6toto e NOVA, a moite dokazatelstva sa po stari ot zakupuvaneto i, t.e. nqma kak da znam sus sigurnost za proizhoda na sredstvata za neq, nali?
i predpolojenie sum izkazala samo po otno6enie na novata kola, za6toto e NOVA, a moite dokazatelstva sa po stari ot zakupuvaneto i, t.e. nqma kak da znam sus sigurnost za proizhoda na sredstvata za neq, nali?
- fosha
- Нов потребител
Даже по АПК (неприложим май) изрично е предвидено, че анонимни сигнали въобще не се разглеждат.
http://www.anticorruption.bg/bg/alerts/index.php
http://www.anticorruption.bg/bg/alerts/index.php
По желание подаващият сигнала може да си попълни името, а може да подаде сигнала напълно анонимно. Анонимността е гарантирана - към страницата няма никакъв софтуер, който да проследява произхода на сигналите.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
- kontrol
- Активен потребител
Re: kum baucho
[quote="fosha"]za6to ne? kakvo kato sum jena, i ako ne e anonimno, se6ta6 li se kakvi moje da sa posledstviqta za men?
Аз лично не се сещам, та бихте ли имали добрината да ми разясните какво точно би се случило ако подпишете сигнала си за твърдяното. Ако сигналът ви е анонимен най - малко няма да можете да дадете обяснения по него, а това ще бъде огромно затруднение за установяване на информация за извършващия проверката. Уточнявам за вас, че докато пишех, се оглеждах за въпросния прокурор, който би могъл да дебне зад ъгъла с "гол в ръката нож".
Аз лично не се сещам, та бихте ли имали добрината да ми разясните какво точно би се случило ако подпишете сигнала си за твърдяното. Ако сигналът ви е анонимен най - малко няма да можете да дадете обяснения по него, а това ще бъде огромно затруднение за установяване на информация за извършващия проверката. Уточнявам за вас, че докато пишех, се оглеждах за въпросния прокурор, който би могъл да дебне зад ъгъла с "гол в ръката нож".
- gavra
- Младши потребител
oki, разбрах, не мога да пусна жалба срещу прокурор без да се подпиша на нея...само, че аз не искам да се подписвам, но пък е редно според мен да се обръща внимание и на анонимните обаждания и сигнали...иначе какво правиме>само пишем по форуми и какви като сме умни и можем много неща, след като са само думи, а действия на практика няма?
така например, вчера се ровех в азбучниците на прокуратурата в Районния съд и гледам отразени анонимни сигнали за бомби, било я в БТК, я в МОЛА. и какво, да не би да не им обръщат внимание? Каква е разликата, моля, ако може да ми обясниш (gavra) вместо да ми се бъзикаш за това, че ме е страх да пусна жалбата от мое име?
така например, вчера се ровех в азбучниците на прокуратурата в Районния съд и гледам отразени анонимни сигнали за бомби, било я в БТК, я в МОЛА. и какво, да не би да не им обръщат внимание? Каква е разликата, моля, ако може да ми обясниш (gavra) вместо да ми се бъзикаш за това, че ме е страх да пусна жалбата от мое име?
- fosha
- Нов потребител
да има ли подпис жалба против прокурор
fosha, защо не си отправите въпроса към юристите, чиито сайт сте посочили в темата за земеделски земи и гори и които препоръчвате като добри? Дадоха Ви се достатъчно съвети. Какво още очаквате да чуете?
- legista
- Младши потребител
Дали пък няма разлика между анонимното обаждане за бомба и анонимното оклепване на някого? Който дава сигнал за бомба, трябва да е малоумен, за да се посочи сам. Но трябва ли да Ви обяснявам какво би се случило, ако не му се обърне внимание и се окаже истински....
Но анонимното обвинение в корупция - от къде сте толкова сигурни? Вие ли го корумпирахте? Или просто някой не Ви изнася и е по-добре да бъде наклепан? И естествено - анонимно, че после да не знае от кого да търси отговорност, ако се окаже, че не е вярно. Много е лесно да се хвърли някаква партенка /особено анонимно/ и после да се гледа от страни.
Но анонимното обвинение в корупция - от къде сте толкова сигурни? Вие ли го корумпирахте? Или просто някой не Ви изнася и е по-добре да бъде наклепан? И естествено - анонимно, че после да не знае от кого да търси отговорност, ако се окаже, че не е вярно. Много е лесно да се хвърли някаква партенка /особено анонимно/ и после да се гледа от страни.
- Gabi1
- Потребител
[quote="fosha"]
fosha, най - малко имам намерение да се бъзикам /между другото съм чувал нещо за етимологията на този турцизъм, и значението му не е в употребения от теб смисъл/. Има достатъчно начини да сезираш някоя институция ако имаш сериозно основание да го направиш - след като имаш данни за корумпиран магистрат и желаеш да запазиш анонимността си, то можеш спокойно да пуснеш анонимен сигнал. В такъв случай обаче няма да получиш отговор на сигнала си и няма да разбереш какво се е случило след подаване на сигнала, освен ако проверката по случая не стане публично достояние. Плахият ми опит за иронизиране, уверявам те, че това не е "бъзикане", беше принципен и не целеше да те засегне персонално. Принципен, защото мразя общи фрази и криене от директното поставяне на проблема, нещо което демонстрираш в постовете си. Никой не може да ти влезе в достатъчна степен "в положение", защото нямаме нужната информация по случая. Консултирай се с колега адвокат как да постъпиш. Имаш възможност да се обърнеш към множество комисии в различни институции, които се занимават с проблемите на корупцията в съдебната система. Ако се притесняваш от някой местен "дерибей", прескочи го и сезирай някой горестоящ орган. Само не хленчи по форумите, че нямало какво да направиш и това било обусловено от факта, че "нещо ще ти се случи", защото си имала активна гражданска позиция, ако изобщо е така.
fosha, най - малко имам намерение да се бъзикам /между другото съм чувал нещо за етимологията на този турцизъм, и значението му не е в употребения от теб смисъл/. Има достатъчно начини да сезираш някоя институция ако имаш сериозно основание да го направиш - след като имаш данни за корумпиран магистрат и желаеш да запазиш анонимността си, то можеш спокойно да пуснеш анонимен сигнал. В такъв случай обаче няма да получиш отговор на сигнала си и няма да разбереш какво се е случило след подаване на сигнала, освен ако проверката по случая не стане публично достояние. Плахият ми опит за иронизиране, уверявам те, че това не е "бъзикане", беше принципен и не целеше да те засегне персонално. Принципен, защото мразя общи фрази и криене от директното поставяне на проблема, нещо което демонстрираш в постовете си. Никой не може да ти влезе в достатъчна степен "в положение", защото нямаме нужната информация по случая. Консултирай се с колега адвокат как да постъпиш. Имаш възможност да се обърнеш към множество комисии в различни институции, които се занимават с проблемите на корупцията в съдебната система. Ако се притесняваш от някой местен "дерибей", прескочи го и сезирай някой горестоящ орган. Само не хленчи по форумите, че нямало какво да направиш и това било обусловено от факта, че "нещо ще ти се случи", защото си имала активна гражданска позиция, ако изобщо е така.
- gavra
- Младши потребител
Уважаема fosfa, ще съм Ви изключително задължен, ако не ми говорите на "ти". Обичайната форма на обръщение предполага поне познанство, каквато аз с Вас, за моя голяма радост, нямам. Ако искате действително да изразите гражданското си чувство на дълг, ами подпишете се под жалбата си. Ако прокурорът е корумпиран - нека да си получи заслуженото. Но, съгласете се, съществува и обратната позиция - тъй като сте несъгласна с негово решение - най - вероятно тъй като е отказал да образува или прекратил наказателно производство, и то, представете си, е имал абсолютно основание за това, просто искате да отмъстите, за което навежда и желанието Ви да останете анонимна. Пък изразът "една жена каза" не визира Вас, а "достоверността" на дадена информация, чута в кръчмата, а при Вас - вероятно при фризьорката.
- bay4o
- Потребител
какви анонимни сигнали???то ако ставаше така всеки ще клевети другия без притеснения,тогава нямаше да има и съответните текстове от НК за клеветата и обидата.ако наистина имате сериозни доказателства изложете ги и не се притеснявайте
- barri
- Потребител
.....................
Здравей fohsa,
Първо:трябва да подадеш сигнал до главния прокурор на РБългария,но помни сигнала трябва да е придружен задължително от трите ти имена ,точен адрес и т.н. и най-важно от доказателствен материал......
Второ:след като получиш отговора и той не те облагодетелства,можеш да заведеш дело с/у прокуратурата на РБългария,/но това само ако Вие сте потърпевша от този прокурор и той в случая е нарушил Вашите гр. права/.Казвам проуратурата,тъй като тя е ЮЛ .
Засега мога да помогна само с това,надявам се да съм Ви прояснила малко нещата. Иначе всичко зависи от Вас докъде сте готови да стигнете.
УСПЕХ!!!!!!!
Първо:трябва да подадеш сигнал до главния прокурор на РБългария,но помни сигнала трябва да е придружен задължително от трите ти имена ,точен адрес и т.н. и най-важно от доказателствен материал......
Второ:след като получиш отговора и той не те облагодетелства,можеш да заведеш дело с/у прокуратурата на РБългария,/но това само ако Вие сте потърпевша от този прокурор и той в случая е нарушил Вашите гр. права/.Казвам проуратурата,тъй като тя е ЮЛ .
Засега мога да помогна само с това,надявам се да съм Ви прояснила малко нещата. Иначе всичко зависи от Вас докъде сте готови да стигнете.
УСПЕХ!!!!!!!
- nellita_m
- Младши потребител
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|