начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Призовка по телефона

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Призовка по телефона

Мнениеот usra_ovcova » 22 Ное 2009, 10:41

urist11 написа:
Само така Брат :). Съжелявам ,че не издържах простотиите в милицията, бях дознател във Варна. Сега се преместих в София. Сигурно ще почна друга работа, ама адвокат не бих станал, просто не мога да се преобърна и да защитавам някой боклук, като преди това знам ,че е направил някоя гадория и някой е пострадал от това - поне това ми остана от полицията - чест и достойнство, ама малко хора го разбират напоследък.
:) така, че юркай ги !!! с призовки , законно разбира се , като не разбират от човещина.

Moже да почнете работа при някой от боклуците,които не сте разследвали,но пак са си боклуци и точно това ви пожелавам. И те милите боклуци обичат такива с чест и достойнство и ги чакат да погладуват, погладуват и като "узреят" тия с честта и достойнството сами се турят в услуга на боклуците...
УСПЕХ!
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 22 Ное 2009, 14:29

usra_ovcova написа:Moже да почнете работа при някой от боклуците,които не сте разследвали,но пак са си боклуци и точно това ви пожелавам. И те милите боклуци обичат такива с чест и достойнство и ги чакат да погладуват, погладуват и като "узреят" тия с честта и достойнството сами се турят в услуга на боклуците...
УСПЕХ!

Това ми хареса! 10Х! :mrgreen:
...В тази връзка, бих вметнал, една всеизвестна поговорка, която гласи: "Гладен ляга - курназ се събужда." и бих добавил - ...а и неграмотен на всичкото от горе! :D

:arrow: "urist11", по същество и като цяло, явно не разбира и не осъзнава, основните принципи на наказателното право и процес! ... ...Жалка картинка, с "разбирания" останали от времето на милицията и "Другарските съдилища" през Живково време, и несъвместими с нито едно демократично общество!

...И не на последно място, никой не е застрахован и няма гаранции, че утре - няма да се "събуди", като обвиняем! ...Тогава, представлява интерес за мен, според Вашите "теории" - Кой ще бъде "боклука" в случая и ще има ли право на адвокат?! :wink:
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот marek972 » 22 Ное 2009, 16:17

georgiev_sfbg написа:
usra_ovcova написа:...И не на последно място, никой не е застрахован и няма гаранции, че утре - няма да се "събуди", като обвиняем! ...

.. това със сега действащия Наказателен кодекс ще си е направо постижение !
и въобще кога най-после ще се осмелят да го пратят в историята, един път завинаги ?
marek972
Потребител

Мнениеот urist11 » 22 Ное 2009, 17:04

Мерси :) хахаха ама много се напрягате и връзвате :).Направо се кефя как в тези форуми всеки се прави на най-разбиращия и като има някой с различно мнение му скачате отгоре :). Лесно сте манипулируеми и това личи. Ми мога да напиша всичко и без дори да го мисля и веднага лъсва, мнението на "Компетентните" кой щял да седи гладен и кой за кого щял да работи ;) . Господин, Адвокате - изнасилвач защитавал ли си, ама като знаеш наистина ,че е изнасилил някой, а ? и е нанесал травма за цял живот на невинна жена ,ей ,така за кефа си. а ти жена имаш ли? а сестра? като видиш пострадалата ама не в съдебно заседание като са минали 3-4 месеца, ами още веднага след престъплението и говориш с нея , поне да се опиташ, защото не се знае дали ще може, тогава ми говори за това кой не е "боклук" и кой е. На чужд гръб е лесно нали.Ами ако пострадалия е твой роднина? Как ще мислиш тогава? Ако си толкова безкомпромисен защитавай го. Сигурно за пари би защитил и самия дявол нали. Ама освен НПК и НК има още един Фактор - Човекът , а да не говорим как се уреждат делцата между адвокати и прокурори нали , така че не ми говори кой е по-добър в НК и НПК. Всичко става въпрос за връзки и познати.Пък и ако си чак толкова сериозен адвокат, не мисля, че ще си губиш времето в безмислени спорове в някой форум, дори и юридически.
А кой ще седи гладен или не - Бог решава , не аз, не ти
Последна промяна urist11 на 22 Ное 2009, 23:57, променена общо 1 път
Аватар
urist11
Младши потребител

Мнениеот Vangoty » 22 Ное 2009, 18:54

До urist11 Браво! Евала ти пич... Ако всички мислеха като теб, наистина щеше да има смисъл от НК и НПК, и от всеки друг източник на правото. Като чета до тук какво се е изписало, ми направи впечатление, че на базата на всичко, което юристите в България знаят и могат, пропускат две важни начала, заложени и казани им още в самото начало на обучението им и ти са :
1. Законите биват два вида - популярни и непопулярни (досещате се каква е презумпцията).
2. Основна цел на правото е защита и гарантиране на личните права, задължения и интереси.
В този ред на мисли... май трябва да се добави и дисциплината ЧЧМ (честност, човечност и морал)
Vangoty
Нов потребител

Мнениеот usra_ovcova » 23 Ное 2009, 14:37

За изнасилвачите си прав. :evil: Бих отказал такива клиенти,ако знам, че са изнасилили невинна жена или дате,дори да не са рода на юриста11. НО, не са ми попадали такива за радост. Имам обвинени в "изнасилство",защото:
1)не са се разбрали за парите и момето не ще про боно;
2)не са могли да откажат на сводника да му натрият носа на "клиента",че да го "врътка" за още пари;
3)са пристанали,а родата на момата не е получила платата;
4)иска да се ожени,та да е жена му и да не свидетелства;
5)................
Истинската пострадала още не се е явявала и истинският деец също!
Защитавах канибал и нямаше пострадали и тъжители /поради естеството на деянието/, а канибала мил, спокоен, добър, тих, кротък...8г.ЛОС без съкратено и без връзки. :wink:
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот urist11 » 23 Ное 2009, 18:34

[quote="usra_ovcova"]За изнасилвачите си прав. :evil: Бих отказал такива клиенти,ако знам, че са изнасилили невинна жена или дате,дори да не са рода на юриста11. НО, не са ми попадали такива за радост. Имам обвинени в "изнасилство",защото:
1)не са се разбрали за парите и момето не ще про боно;
2)не са могли да откажат на сводника да му натрият носа на "клиента",че да го "врътка" за още пари;
3)са пристанали,а родата на момата не е получила платата;
4)иска да се ожени,та да е жена му и да не свидетелства;

Напълно съм съгласен с теб. Имал съм такова "Циганско" дело както ти го описа. Лично аз съм разбрал за какво става въпрос :). И делото се прекрати ;) . не е влизало в съд. То си личи :).Като виждаш ,че човека не го е направил, какво да му доказвам , и всички доказателства го оправдават. Тя даже "пострадалата" в този случай, се и подсмихваше :) "горката" на разпита пред съдия :) , чак съдията я сряза.
Аватар
urist11
Младши потребител

Мнениеот martinbg » 23 Ное 2009, 18:57

Ок обвинявате ме в сарказъм. Може и така да е. Опитвам се да се поставя на мястото на дознателите.
Хич не е лесно и имам версия за тях, а вие ще ми кажете дали е правилна.
Всеки ден се срещате с всякви изруди. Това малко или много (по-скоро много) ви променя първоначалния поглед за хората, които се мотат във вашата сграда, а може би и за всички по улицата. В смисъл в всеки виждате престъпника. До някъде е разбираемо, но да си предубеден, че някой е извършил нещо лошо само защото по някакъв повод ти е поставена задача да го разследваш не е съвсем приемливо за човека ако той случайно е от добрите. Прав ли съм?
И тъй като съм бил жертва на такова отношение, дали имам право също да смятам, че и вие не сте от най-читавите? А да поставям ли въпроса за корупция? Дали това което го пишеш, ти добрия следовател наистина го изпълнавяш? И ако да, я си признай (защото си знаеш колегите що за стока са) колко % наистина си вършат работата съвестно.
В момента в който станеш предубеден просто губиш уважението на нормалните граждани.
Адвокатите също не са цвете за мирисане, но в случая ги оправдавам дори и за изнасилване. Това е нещото което работят а не какви са всъщност. Проблемът с изнасилвачите го търсите в тия дето защитават, а дали не е в тия дето не достатъчно добре ги обвиняват?
martinbg
Нов потребител

Мнениеот marek972 » 23 Ное 2009, 19:52

от сарказъм преминахте на ниво "пълни глупости", получихте отговора на въпроса, който Ви вълнуваше, излишни разсъждения за работа, за която нямате ни най-малка представа са напълно излишни ...
Последна промяна marek972 на 28 Ное 2009, 20:01, променена общо 1 път
marek972
Потребител

Мнениеот usra_ovcova » 23 Ное 2009, 21:59

до мартинбг: никой не е говорил за следователи.Човека в бил дознател във Варна,напуснал е и е дошъл в София.Иска да не работи при престъпници,но няма как да ги избегне.
Разликата между дознател и следовател е голяма:
Д-те са слуги на двама господари-на прокурора и на шефа на РПУ-то :wink:
Сл-те са абсолутно безконтролни,но несменяеми :lol: :lol: :lol:
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот marek972 » 24 Ное 2009, 01:52

usra_ovcova написа:до мартинбг: никой не е говорил за следователи.Човека в бил дознател във Варна,напуснал е и е дошъл в София.Иска да не работи при престъпници,но няма как да ги избегне.
Разликата между дознател и следовател е голяма:
Д-те са слуги на двама господари-на прокурора и на шефа на РПУ-то :wink:
Сл-те са абсолутно безконтролни,но несменяеми :lol: :lol: :lol:

забравяш двете най-големи разлики:
според статистиката за 2008г. на един следовател са се падали средно по 1 /едно/ новообразувано досъдебно производство при 150 такива на дознател !!
и най-вече - един следовател взима на месец средно по 2.5 пъти повече от един дознател /заплата, не рушфети 8)
marek972
Потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 24 Ное 2009, 03:48

urist11 написа:...Съжелявам ,че не издържах простотиите в милицията, бях дознател във Варна. Сега се преместих в София. Сигурно ще почна друга работа, ама адвокат не бих станал, просто не мога да се преобърна и да защитавам някой боклук, като преди това знам ,че е направил някоя гадория и някой е пострадал от това - поне това ми остана от полицията - чест и достойнство, ама малко хора го разбират напоследък. ...

urist11 написа:Re: Съвет за действие
от urist11 на 23 Ное 2009, 10:02
:) здрасти , един съвет ако искаш разбира се :). Щом ще излизаш извън БГ е по добре за теб условна, защото ако си на пробация, ще трябва да ходиш до районното да се подписваш на определено време и не можеш да напуснеш БГ. Зависи на колко те осъдят и ако те осъдят разбира се. Още нещо по принцип делата за алкохол са бързи т.е. срока е 7 дена от както си духнал на дрегера. Така ,че най вероятно са ти образували бързо защото дрегера е - 1,31 (над 1,2), но са чакали алкохолната проба - експертизата защото тя е по достоверна, ако до сега не са те викнали най вероятно е паднала под 1,2 -радвай се :). а като гледам на дрегера колко е било и какво си пил , най вероятно е паднала под 1,2. В тоя случай трябва ти пратят постанолвение за прекратяване по пощата от прокуратура. А ако искаш да разбереш още сега отиди до районното и питай кой дознател се занимава със случая, кажи кой си и за какво си дошъл, и че става въпрос за теб.- :) споко няма те изядат. Говори с дознателя, който води делото и го питай на къде вървят нещата , той е най-запознат и трявба да ти каже.
Незнам как си ги питал, ако е по телефона, нищо няма да ти кажат, по-добре е на място да отидеш. Пък и за такъв 3 дневен срок не съм чувал, аз лично.
Ако не са го образували, като бързо производство срока е 2 месеца (пъвоначалния) , пък ако се стигне до съд вземай адвокат задължително, защото сам не можеш да сключиш споразумение без него.
Успех !!!

urist11 написа:Re: Въпрос наркотици - наказание
от urist11 на 21 Окт 2009, 11:18
:) пич напуснах полицията преди около 20 дена , бях дознател, водил съм такива дела.Забрави за прекратяване, по добре си вземи адвокат.Наркотиците обикновенно не ги прекратяват , а и без това сега са ги емнали много яко.Вземай адвокат и отивай , не чакай по телефона , призовката е документа с който те призовават, а ако не отидеш на нея ще те вземат принудително. ...И да ти кажа , може се отървеш с някое споразумение и да не се червиш в съдебно заседание , ама за това ти е необходим адвокат, а минимума за такива дела , мисля че беше около 700 лева така пише поне в Закона за Адокатурата.Споко най-много някое условно да ти дадат.

...Без коментар! :wink: :mrgreen:
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот urist11 » 24 Ное 2009, 12:01

:) колко сме умни а ? написах ти нещо на другата тема иди си го прочети, май на теб ти трябва форум само за теб ,където всички да ти се прекланят колко си велик и знаещ. Ама това си е чиста проба "комплексарщина" имаш си ти понятие ама хич. Вижте го най правия и най-умния поклон пред твоите знания г-н "всичко зная", само щи кажа, че имам контакти със АДВОКАТИ а не с писарчета като теб, и знам точно как и кое се прави, не си мисли ,че като имаш някоя друга годинка като адвокат си много велик. Всеки се дъни понякога и от високо най боли като се пада -запомни това .За разлика от теб - аз и такива като мен сме "забърквали" делата - от които Вие много великите адвокати се храните, така че не ми казвай кое и колко много си в час нали. Няма ти кажа , че не разбираш нищо от колегиалност. ама и грам дори. Във форума не съм се правил на велик и не съм засягал никой, просто казвам неща от практиката които съм видял със очите си и са минали през ръцете ми. А ти ми се пънеш насреща и показваш колко си велик ми бъди си "велик". Ама :) и понятие си нямаш как един "прост дознател" може да прецака един "неколегиално държащ се колега адвокат", щото аз съм го правил за хора , които не са хора ако ме разбираш какво ти говоря. Дано не се държиш с колегите по същия начин "аз много зная" като ходиш на разпит и предявяване или на някакво друго следствено действие. Ама сигурно там си мълчиш нали, като предварително си казал на клиента ти какво точно да излъже , за да можем да променим квалификацията в диспозитива нали.Виждал съм такива като теб - много говорят и клиентите им си мислят ,че са много добри. Просто няма ти казвам имена на адвокати с които имам контакти щото най вероятно ще се оцъклиш ама както и да е. Смешно ти е нали, цитирал ми че съм се махнал от Вн и съм дошъл в Сф, я се замисли само дали съм дошъл на "сляпо" а ? пък и вобще не знаеш причините , така че няма какво повече да ти пиша лично на теб.Нито пък знаеш с какво се занимавам сега. Пък и повече няма да влизам в тези форумчета, имам си по важна работа.Успех във Вашето Величие Господин Адвокат !!! :wink:
Аватар
urist11
Младши потребител

Мнениеот urist11 » 24 Ное 2009, 12:18

Това , което съм постигнал досега съм го направил лично аз , а не на гърба на някое "име" или някой да ме уреждал. Много добре е известно как се взема изпита за адвокати нали, сигурно 10 % са го взели само с това което знаят ,а другите 90% с това което дадат или кого познават. Много добре знаеш ,че заради това казусите са такива и нормалено завършил студент , най-вероятно не би ги решил , без да има някаква практика. А като гледам сигурно си от 90% -те. Някой от родата е адвокат и хоп нащо момче и то нали така. Ама ако ти дадат един тест за дознател, съм убеден че ще отпаднеш в началото. пък и да почнеш ще блокираш още на 1 месец от хартии, огледи и разпити. Явно си нямаш идея , какво е да те събудят в 2-3 посред нощ и да гледаш умрели и размазни хора и коли, и да можеш да си адекватен да пишеш след това да разпитваш, да се опиташ да направиш качествен оглед на почти тъмна улица осветена от автомобилни фарве и да се гъзиш с рулетка, и от това да зависи кой ще бъде виновен след това, даваш ли си сметка че една грешка би объркала всичко? Ама един който е минал през полицейското разследване би се справил 100 пъти по добре от теб, само разбита се да има твоя "гръб" , защото явно на това разчиташ и на Copy-Paste от законите в нета. нали ;) айде упсех, не смятам повече да се хабя и да пиша тука във форума по каквато и да е било тема.
Аватар
urist11
Младши потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 24 Ное 2009, 12:43

До: urist11
:arrow: Сравни цитат №1 - с цитат №2 и 3, и може би ще има вероятност, да разбереш, какво съм искал да кажа - цитирайките без коментар! :mrgreen:

...Не е приятно, да те "хванат в крачка", но е факт! :wink:
georgiev_sfbg
Активен потребител

Re: Прозовка по телефона

Мнениеот teogeo » 25 Ное 2009, 20:04

cruel_la написа:
martinbg написа:За удобно, по-удобно е. Няма спор. Въпросът е дали е по закон така и дали е регламентирано?

Напълно регламентирано :) - чл.178 ал.8 от НПК.В бързи случаи призоваването може да става по телефон, телекс или факс, като това по телефон или факс, се удостоверява писмено от длъжностното лице, което го е извършило.

Аха, аха. И като отиде в боклукчийника и поиска този протокол за призоваване по телефон, па се окаже, че такъв няма... Да вземе да се врътне и да си замине.

Аз съм го правил. И им правя услуга на Органите(...), защото после стигне ли се
до съд един адвокат веднага ще каже, че показанията нямат правна стойност,
защото събрани в нарушение на установения ред и т.н.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот Гост » 26 Ное 2009, 22:34

:mrgreen: Не думай.
Гост

Мнениеот DEKAH » 26 Ное 2009, 22:56

cruel_la написа::mrgreen: Не думай.

ДУМ

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот Гост » 27 Ное 2009, 17:27

DEKAH,
Ти винаги може да ми "думаш", знаеш, на теб ти се радвам.Пък и си имаме раздумка :)
Гост

Предишна

Назад към Наказателно право