начало

ВКС подкрепи районен съдия пред КС – с чл. 343б, ал. 3 НК е забъркана „каша“ и има риск от произвол ВКС подкрепи районен съдия пред КС – с чл. 343б, ал. 3 НК е забъркана „каша“ и има риск от произвол

Съвкупност или поглъщане?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот mishi_83 » 14 Сеп 2008, 15:10

advokat__nikolov написа:
Към Миши: Писал съм поне 10 пъти колко съм имал и по двете.

Прости ми невежеството.. явно съм пропуснал темата 8)
Попитах, защото твой колега ми каза, че си скъсан на ОТП, а по Полицейско право имаш - 4 :shock:

Та реших, че се майтапи.. предполагам и по двете имаш - 6 8) :wink:
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 14 Сеп 2008, 16:47

mishi_83 написа:
advokat__nikolov написа:
Към Миши: Писал съм поне 10 пъти колко съм имал и по двете.

Прости ми невежеството.. явно съм пропуснал темата 8)
Попитах, защото твой колега ми каза, че си скъсан на ОТП, а по Полицейско право имаш - 4 :shock:

Та реших, че се майтапи.. предполагам и по двете имаш - 6 8) :wink:

По ОТП се явах с знаията ми, които имах преди да влеза да уча право.Въобще и зор не съм си давал.

А по полицейско писах от учебника на Арабаджийски, когото Марков мрази.

Аз, разлика от много хора-не съм и думичка преписал и се гордея със себе си !
advokat__nikolov

Мнениеот advokat__nikolov » 14 Сеп 2008, 17:34

ОООООООООООООООООООООО казали са ти че съм скъсан

От първия път го взех тоя лесен изпит

Ако искаш ще ти дам егн и фак номер и сам провери

НИКОГА НЕ СЪМ КЪСАН НА ИЗПИТ !
advokat__nikolov

Мнениеот palimsest » 14 Сеп 2008, 17:36

Че как да те скъсат, ти преписваш само ...и като преписваш от учебницина та преподавателите...как ще те скъкат
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 14 Сеп 2008, 17:40

palimsest написа:Че как да те скъсат, ти преписваш само ...и като преписваш от учебницина та преподавателите...как ще те скъкат

Ела до вкъщи да те зарина с учебници. И ела на упражнения и на изпит за да видиш как преписвам.Ама яко !

Чудно ми как преписвам като въпросите на изпита са за сравнение.
advokat__nikolov

Re: Съвкупност или поглъщане?

Мнениеот gloriosus » 08 Ное 2008, 22:48

Ако в случая с подбуждането и подбудителството към лъжесвидетелстване и двете са извършени с едно деяние - т.е. събрал ги е и им е казал "отидете излъжете", и единият го направи, а другият не би трябвало, тъй като все пак подбуждането е допълнително към подбудителството, при положение, че имаме подбудителство, то да погълне подбуждането. и това е така, защото, когато са извършени с едно деяние,което ще се накаже за по-тежкото престъпление, не може да го наказваме и за по-лекото. а така или иначе подбуждането иска "множество хора", т.е. ако беше само пред един нямаше да има подбуждане ( или може би греша?)
gloriosus
Младши потребител

Предишна

Назад към Наказателно право