Пускам ти проектозакон. Слушайки Пловдивски прокурор по телевизията преди седмица по малките часове останах с впечатление че вече е в сила. Така че си го провери, ако детайлите те касят повече от мен.
Последните проверки, май очудиха и Министерство на енергетиката - с една дума крадем, повече отколкото си мислим. Ужас. А тука любопитка за Вишински ми говори - не го и знам, сигурно е някой червеноармеец с това руско име, който й е
изродил тъпия крадлив комунистически мозък, изучавайки го. Няма да станем скоро нормални хора в тази страна, ей.
§1. В чл. 93 се създават точки 25 и 26:
"25. "Нерегламентирано присъединяване" е всяко техническо свързване на обект-собственост на физическо или юридическо лице към електропреносната или електроразпределителната мрежа при неспазване на нормативноустановените изисквания с цел отклоняване или създаване на условия за отклоняване на електрическата енергия от уредите за нейното търговско измерване."
"26. "Неправомерно въздействие върху уред за търговско измерване на електрическа енергия" е всяко физическо, техническо или друго действие върху самия уред или отделни негови части, с което се цели създаването на условия за непълно отчитане на действително потребената електроенергия."
§2. Създава се чл. 216а:
"Чл. 216а. (1) Който неправомерно наруши целостта на съоръжения от електропреносната или електроразпределителната мрежа се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба до петнадесет хиляди лева.
(2) Ако деянието по ал. 1 е извършено повторно наказанието е лишаване от свобода от една до десет години и глоба до двадесет хиляди лева.
§3. Създава се чл. 234в:
"Чл. 234в.(1) Който осъществи нерегламентирано присъединяване към електропреносната или електроразпределителната мрежа или неправомерно въздействие върху уредите за търговско измерване на потребената електрическа енергия се наказва с лишаване от свобода от една до три години и глоба до десет хиляди лева.
(2) Ако деянието по ал. 1 е извършено повторно наказанието е лишаване от свобода от една до осем години и глоба до петнадесет хиляди лева.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 06:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Защо в Пловдив осъдиха циганите накуп?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Защо в Пловдив осъдиха циганите накуп?
проектозакон е нещо друго , а аз се притесних , че пак нещо съм оттървал и се изказвам неподготевен. Много ми е интересно на какво ще заприличат тези текстове след две дълбокомислени четения в Народното събрание
- Христозов
Откога в циганската ви държава...
... съдят по проектозакон? Това чрез конституцията Ви ли е уредено?:–))
- Европеец
То и Евангелието уж е едно
но всеки го чете по своему – я виж колко християнски деноминации има:–))
- Европеец
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
|
|