- Дата и час: 04 Дек 2024, 02:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Измислен от мен лесен казус
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
pokerman написа:Пак към Миши
Ситуацията която описах е подобна на твоята. Удар с гребло в главата. И имаме 124. Какъв афектен евентуален тогава?
Колега, мненията станаха много и в крайна сметка вече не знам и за какво спорехме
От къде го взе това гребло.. по-горе видях дъска и счупени ребра
Дай малко по-подробно. Общо взето, разбирам, че не си съгласен за съчетанието афектен евентуален умисъл?
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!
В. Коняхин
В. Коняхин
- mishi_83
- Потребител
"КОЙ ТИ КАЗА, ЧЕ ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗВЪРШИ ПОД ФОРМАТА НА АФЕКТ. "
Под формата на афект да - но не и с афектен умисъл
Под формата на афект да - но не и с афектен умисъл
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
- pokerman
- Потребител
lexy21 написа:И пак ВКС ми го каза: "А когато деецът е бил раздразнен по време вземане решението за убийството и при извършването му, правилно окръжният съд е приел, че няма в дадения случай предумисъл".
Да, но помисли, силното раздразнение не е ли било само в заведението?
Трябва да видиш за този институт- "силното раздразнение"? Ако изследваш/поне бегло/ института ще разбереш, че в случая след като е тръгнал от заведението, слилно раздразнение няма как да има. А защо ли ? Утре
Последна промяна advokat__nikolov на 15 Сеп 2008, 23:48, променена общо 1 път
- advokat__nikolov
Има доказано противоправно деяние от страна на пострадалия и последици- псуване на майка и удар с дъска от което на дееца му е счупено реброто или ключицата не помня вече. Прокурорът образува по чл 118 и назначава експертиза според която няма физиологичен афект или беше съдът не помня не важно, мога да ви кажа ако ви интересува. И в съдебно заседание май чл.287 НПК се прави ново обвинение по чл 124 НК
След като го удря с дъската, деецът всима едно гребло и го удря в главата- 124 НК . Така е решил прокурора. По твоята логика тр да е нещо друго а не 124
След като го удря с дъската, деецът всима едно гребло и го удря в главата- 124 НК . Така е решил прокурора. По твоята логика тр да е нещо друго а не 124
- pokerman
- Потребител
Пък доколкото си спомням, онзи си беше тръгнал веднага след като се разбеснял, разхвърлял там разни 216-ки от НК, нали?
-
lexy21 - Активен потребител
lexy21 написа:Малко, обещавам
И така слилното раздразнение е бурно, бързо протичащо кратковремнно емоционално състояние.
И така, аз се ядосвам в ресторанта, чупа чаша, тръгвам и след това започвам да размишлявам по въпроса. Как ти се струва. Има ли вече раздразнение По скоро съм в някакво хладнокръвно състояние
- advokat__nikolov
pokerman написа:Има доказано противоправно деяние от страна на пострадалия и последици- псуване на майка и удар с дъска от което на дееца му е счупено реброто или ключицата не помня вече. Прокурорът образува по чл 118 и назначава експертиза според която няма физиологичен афект или беше съдът не помня не важно, мога да ви кажа ако ви интересува. И в съдебно заседание май чл.287 НПК се прави ново обвинение по чл 124 НК
Сигурно ставам смешен, но отново не мога да разбера какво имаш предвид В крайна сметка всеки казус е индивидуален и ако започнем да си цитираме съдебна практика - определено няма да стигнем до никъде. Има хиляди хипотези и варианти за решаване. По тази причина се дразня и на казусите по наказателно, защото са много повърхностни и никога не може да се стигне до еднозначен отговор.
Мисля да се оттегля и да почета. Съветвам те и ти да направиш същото, защото в петък ще ти се наложи да решаваш казус, но не по наказателно, а по гражданско
Успех на държавните и мерси за дискусията - хареса ми
В. Коняхин
В. Коняхин
- mishi_83
- Потребител
Да го беше разкарал онова веднага от ФО и да не го беше правил чак толкова бесен... тогава щях да се съглася, но в този случай - тц
-
lexy21 написа:Лека нощ на Миши и на Покерман, щом се оттегляте, беше ми приятно.
Лека и от мен
В. Коняхин
В. Коняхин
- mishi_83
- Потребител
Леле
Пострадалия започва да обижда дееца и го удря с една дъска, онзи взима едно гребло и го удря в главата - 124 НК
И аз мисля като Лекси. Едва ли му е минало толкова бързо. Да беше казал на другия ден ок ама след 15- 20 мин, не съм съгласен сори
И сега искаш да кажеш че има предумисъл така ли? По точно условен предумисъл?
Пострадалия започва да обижда дееца и го удря с една дъска, онзи взима едно гребло и го удря в главата - 124 НК
И аз мисля като Лекси. Едва ли му е минало толкова бързо. Да беше казал на другия ден ок ама след 15- 20 мин, не съм съгласен сори
И сега искаш да кажеш че има предумисъл така ли? По точно условен предумисъл?
- pokerman
- Потребител
advokat__nikolov написа:Ако ме сънуваш-свикнал съм Момичетата само ме сънуват
Ааааааааааа, ти ли беше тоя дето го сънувах, когато бях момиче?
-
Мерси на Миши и лека нощ и от мен. Наистина в петък ще е доста забавно Благодаря и на Лекси за включването.
Николов още ли ще го мъдрим тоя казус или да седам да прочета нещо?
Николов още ли ще го мъдрим тоя казус или да седам да прочета нещо?
- pokerman
- Потребител
pokerman написа:Едва ли му е минало толкова бързо. Да беше казал на другия ден ок ама след 15- 20 мин, не съм съгласен сори
То няма и толкова... веднага си тръгнал
-
|
|