начало

Юридическият факултет на ПУ спечели националните кръгове на състезанието Phillip C. Jessup Юридическият факултет на ПУ спечели националните кръгове на състезанието Phillip C. Jessup

Имам ли право при обжалване...

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имам ли право при обжалване...

Мнениеот zalbopodatel » 09 Сеп 2007, 10:28

Здравейте,

Като ищец спечелих дело за домашно насилие и съответно решението се обжалва от ответника, който иска на втора инстанция да бъде разпитан още един свидетел.
Много ви моля да ми кажете дали имам право да искам и аз разпит на други свидетели, експертизи и пр., при условие че решението е в моя полза и догонващата страна не съм аз.
Благодаря ви предварително и приятна почивка.
zalbopodatel
Младши потребител

Мнениеот prof_prof » 09 Сеп 2007, 13:58

А на мен ми е любипитно защо тези свидетели не са разпитани още на първа инстанция? :roll:
prof_prof
Потребител

Мнениеот zalbopodatel » 09 Сеп 2007, 14:12

Благодаря на prof_prof - ответникът доведе един " свидетел ", който се обърка отвсякъде и сега иска още един подобен да му
" потвърди " тезата.
Аз ще възразя за разпита на втория свидетел - ако е имало какво да каже, да го е казал пред районния съд, но не знам дали имам право аз да правя искания за нови доказателства.

Приятен ден.
zalbopodatel
Младши потребител

Мнениеот prof_prof » 09 Сеп 2007, 14:20

Идва ми наум принципът за равенство на страните в процеса! Смятам, че имате право 8)
prof_prof
Потребител

Назад към Наказателно право