начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Отвод на водещ дознател

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отвод на водещ дознател

Мнениеот pefiko » 07 Окт 2007, 18:33

Какъв е редът по който може да се направи отвод на водещият дознател.
pefiko
Нов потребител

Мнениеот dozn03 » 07 Окт 2007, 21:36

Като се интересувате от реда, прочетете и основанията, за да видите има ли смисъл.
dozn03
Потребител

Мнениеот helpmy » 08 Окт 2007, 10:56

Защо смяташ,че "трябва" или "искащ"?
За да не твариш форума,пиши ми директно.Мисля,че ще мога да ти помогна....
Научи правилата!След това можеш да нарушиш някои от тях...
helpmy
Младши потребител

Мнениеот pefiko » 09 Окт 2007, 21:26

Благодаря на всички за оказаната взаимопомощ, ще се радвам следвайки вашите съвети да мога да сменя водещия дознател. Е все пак не съм юрист и някой неща са ми мътна Индия, въпреки многократните прочитания на НК и НПК.
pefiko
Нов потребител

Мнениеот kobra33 » 10 Окт 2007, 13:59

Трябва да имаш предвид също, че ако случайно успееш да смениш дознателя, следващия дознател ще бъде негов колега от същото РПУ, който МОЖЕ БИ ще прояви някаква "колегиалност" към отстранения от случая негов колега, и да води разследването по същия начин като него.
УСПЕХ!
kobra33
Нов потребител

Назад към Наказателно право