начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Търся спешно адвокат от Горна Оряховица или района-318 НК

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Търся спешно адвокат от Горна Оряховица или района-318 НК

Мнениеот power » 11 Окт 2007, 13:50

Здравейте!

Един приятел ме помоли за услуга-необходим му е адвокат,който да се яви с него в понеделник пред следовател/дознател в Горна Оряховица.Разследва се деяние по 318 НК -хванат е да пътува във влака с чужда карта за намаление.

Проблемът е ,че приятелят ми вече е осъждан условно.

Ако някой е заинтересован моля да пише на power@lex.bg

Благодаря предварително!
power
Младши потребител

Мнениеот prnedev » 11 Окт 2007, 19:01

Въх.... Възможно ли е това??? То явно е възможно щом викат вашия човек, ама ми се струва идиотско!

Извинявам се, че поразводних темата...
prnedev
Активен потребител

Мнениеот friend28 » 11 Окт 2007, 19:38

БДЖ е предприело мерки за намаляване на пътуващите гратис - във влаковете полицаи съпровождат кондукторите, дори проверяват билети преди качване на влака. Заели са се сериозно да внушат респект. В тази връзка искам да споделя следното: напоследък ми се налага да пътувам с влак. В пиковите дни / неделя следобед например / буквално влаковете са претъпкани. На въпроса на един пътник, защо в тези дни не прикачат допълнително вагони, кондукторът отговори, ЧЕ РЕГУЛИРАТ БРОЯ НА ПЪТНИЦИТЕ ЧРЕЗ ПО-ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА БИЛЕТИТЕ В ТЕЗИ ДНИ. Резултатът е явен - срещу по-високата цена, пътуваш прав.
Съжалявам че и аз разводних темата. Явяването с адвокат в случая си е направо наложително.
мнение на архитект
friend28
Потребител

Мнениеот portokal » 11 Окт 2007, 19:52

МразА тарикати като твоя приятел и всички други, които не си плащат билетите за влака и градския транспорт. :evil:
И принципно съм за бой по канчето на такива!

Само че се чудя: кондукторът и касиерката на гишето (картата е предназначена за пред тях) дали са органи на власт или представители на обществеността? По-точно дали са представители на обществеността, щото органи на власт явно не са, а на мен ми се струва, че и представители на обществеността не са. :oops:

Чл. 318. Който противозаконно си служи с официален документ, издаден за друго лице, с цел да заблуди орган на властта или представител на обществеността, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация, или с глоба от сто до триста лева.

Чл. 93. ...
2. "Орган на власт" са органите на държавна власт, органите на държавно управление, органите на съдебната власт, както и служителите при тях, които са натоварени с упражняването на властнически функции.
3. "Представител на обществеността" е лице, посочено от обществена организация да упражнява въз основа на закона или на друг нормативен акт определена функция.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот power » 11 Окт 2007, 21:51

Ок,portokal,mn добре Ви разбирам.Но да не забравяме ,че Вашата позиция на съвестен гражданин се дължи на това,че не ви се занимава с глупости заради някакви дребни суми.Пробвайте се да влезете в положенението на момчето-поредния беден студент,учи и работи,трябвало да ходи на някаква практика,картата му била изтекла,нямал време да си извади нова..

Нощен влак,полицаите им се скарали,че са мн шумни ,някои отговорил,проверка на документи и....318 НК

Както и да е,не съм абсолютно сигурен ,че обвинението е по 318 НК,(то и момчето не знае точно),важно е че някакъв дознател е взел нещата насериозно и е решил да го опандици,защото е нанесъл на БДЖ вреда от 7 лв

Да не спамим,моля за помощ,човекът се нуждае от адвокат за понеделник
power
Младши потребител

Назад към Наказателно право