начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Наказателно постановление

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наказателно постановление

Мнениеот klondajk » 19 Окт 2007, 10:07

Здравейте, разчитам на Ваши съвети относно обжалването на такова постановление. Аз съм с изключително малък опит и сега във фирмата ми дадоха този случай. Санкцията не е много голяма и евентуално за това са го дали на мен , но желанието ми е да се представя добре в първият ми случай. ;). Чета ЗАНН, но единствените процедурни нарушения, които з виждам е , че свидетелите смо са се подписали - без име и ЕГН, това в АУАН, а в самото НП - липсва ЕГН на нарушителя. Имаше и един срок който немога да открия....от дата на издаване на АУАН и издаването на самото НП? Ако се сещате и за други вероятни нарушеня ще Ви помоля за напътствия :)
klondajk
Младши потребител

Мнениеот eklekti4kata » 19 Окт 2007, 10:15

чл.57 ЗАНН-за реквизитите на НП, чл.42 -за АУАН
eklekti4kata
Потребител

Мнениеот limpopo » 19 Окт 2007, 10:38

сроковете са в чл.34
а по кой закон е санкцията?
limpopo
Младши потребител

Мнениеот klondajk » 19 Окт 2007, 10:46

чл. 126, ал. 1 Закон за водите..., на основание чл. 200 ал. 1 . т. 38 от ЗВ
klondajk
Младши потребител

Мнениеот klondajk » 22 Окт 2007, 10:52

Искам да Ви попитам когато нарушителят е ЮЛ..като реквизити изискани от ЗАНН трябва ли на нашият директор да бъде посочено и ЕГН??
klondajk
Младши потребител

Мнениеот sharenkov_g » 22 Окт 2007, 11:04

Колега,
на Ваше място, не бих се занимавал толкова много с реквизитите на НП, а бих се концентрирал върху конкретното деяние, за което е наложено наказанието.
Успех!
sharenkov_g
Потребител

Мнениеот prof_prof » 22 Окт 2007, 11:48

klondajk написа:Искам да Ви попитам когато нарушителят е ЮЛ.

Чл. 83 ЗАНН

Съдебна практика по административно-наказателни дела

Как да дадем мнение като не сме видяли НП?! :)
Изображение
QUOD TIBI FIERI NON VIS, ALTERI NE FACERIS
prof_prof
Потребител

Назад към Наказателно право