начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

sms

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

sms

Мнениеот joiness » 15 Фев 2008, 09:09

Здравейте форумци,
Моля, ако някой има опит с обидите и заплахите, получавани чрез sms, да ми даде напътствия как в съдебен процес те могат да бъдат доказани. Дали чраз експертиза на самия GSM, или чрез извадка от мобилния оператор, или по друг начин? И има ли възможност пострадалият предварително да се снабди с такава извадка, която да представи като доказателство в процеса?
Сърдечно благодаря за вниманието!
Хубав ден и успех на всички!
joiness
Нов потребител

Мнениеот enchante » 15 Фев 2008, 16:43

добре е да е имало свидетел при получаването на тези заплахи, който да ги е възприел и съответно да може да свидетелства относно това
enchante
Младши потребител

Мнениеот pussi » 15 Фев 2008, 17:23

Специално Мтел не могат да дадат извадка със съдържанието на смс-те. Могат да се види само, че са получаваяни смс от даден номер, но не и какво съдържат. Имах такова дело и за това знам за мтел със сигурност.
pussi
Младши потребител

Мнениеот kpavlova » 17 Фев 2008, 21:23

нужен Ви е свидетел, който да е възприел / да познава съдържанието им., справка от моб.оператор/само за двата телефона, между които е комуникацията/, можете и експертиза да поискате - техническа- от паметта на телефона или от сим-картата - да възпроизведе текстовото съдържание на съобщението, ако есъхранено там, с данни за час и време.
kpavlova
Активен потребител

Мнениеот joiness » 18 Фев 2008, 11:31

Много благодаря за отговорите!
Бихте ли могли да ме насочите какъв точно специалист трябва да изготви техническата експертиза и дали би могло да я възложа аз като частна експертиза, а не съд или друг орган. Питам, защото искам да имам доказателството преди да се стигне до процес.

Отнова сърдечно благодаря! Желая лек ден и успешна седмица на всички!
joiness
Нов потребител

Назад към Наказателно право