начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Постановление на Апелативна Прокуратура

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Постановление на Апелативна Прокуратура

Мнениеот julia » 12 Мар 2008, 05:13

Записано е в него , че подлежи на обжалване, но не е посочен срок , нито органа пред който може да се обжалва. Простете за некомпетентността ми , но бихте ли ме насочили .
julia
Потребител

Мнениеот sunshine_75 » 12 Мар 2008, 08:29

Няма законовоопределен срок за обжалване - когато решите, тогава можете да го обжалвате пред ВКП. Само гледайте да не изпуснете давностния срок за престъплението, за което сезирате прокуратурата - тогава пак ще можете да обжалвате, но просто няма да има смисъл.
sunshine_75
Потребител

Мнениеот julia » 12 Мар 2008, 12:32

Благодаря за бързия отговор.
Изненадана съм , че няма срок за обжалване. Те наистина ги изпращат по пощата тези постановления ,но...
julia
Потребител

Мнениеот PRBlaw » 19 Мар 2008, 20:14

Постановленията на прокурора не влизат в сила. Те могат да бъдат обжалвани по общия ред пред по-горестоящия прокурор по реда на чл.200 от НПК. За постановленията за прекратяване и спиране НПК казва, че те се обжалват пред 1-воинстанционния съд в 7-дневен срок от получаване на постановлението.
PRBlaw
Младши потребител

Назад към Наказателно право