начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Какви са възможностите ми да си осигуря спокойствие нощем?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какви са възможностите ми да си осигуря спокойствие нощем?

Мнениеот lamer_at_law » 20 Авг 2008, 14:16

Здравейте на всички! Ето идиотската ми ситуация - "щастливо обзаведен" съм със съсед, който почти еженощно ми осигурява забавления от нервно-изпилващ род (кавги с приятелката му, разместване на мебели в три през нощта, и най-оригиналното - свързал си е Skype-а към аудиосистемата, и си води разговорите на максималната й озвучителна мощ). Неизброими са вече разправиите ми с него, като реакцията му винаги е "Ама как, да не би да ти преча нещо?". След жалба в РПУ-то, кварталния инспектор го е привикал на разговор, след който писмено ме уведомиха, че "според твърденията му Вашите оплаквания не отговарят на истината", и приключва в дух "нищо не можем да предприемем, виж там - оправяй се". Тъй като не искам да давам пример на децата си как такава ситуация се "оправя" по балкански (да се напием с двама-трима приятели вкъщи, и да се качим горе да го "вразумяваме"), ми се иска да получа съвет за това какъв е правовия ред за разрешаване на тази ситуация, какви са стъпките, възможни за предприемане, и до какво мога да очаквам да доведат? Благодаря предварително на всички, които ще отделят време, опит и знания, за да ми помогнат!
lamer_at_law
Нов потребител

Мнениеот rts » 20 Авг 2008, 16:49

Ако имате съседи, които са съгласни да Ви свидетелстват за изложените от вас факти (в смисъл, че и те по същото време са били притеснявани от същите хора) и считате, че сте готов да се борите ако е нужно и в съда до край, идете на консултация при адвокат. Междувременно можете няколко съседи колективно да посетите въпросните хора, учтиво да им обясните какво точно Ви причиняват и да настоявате да престанат със шума, като ги преупредите, че работата може да стигне и до съд.
В противен случай Ви остава да си смените жилището или стоически да търпите.
rts
Активен потребител

Мнениеот lamer_at_law » 20 Авг 2008, 17:19

Опазил ме Бог от консултация с адвокати, ако Вие сте типичния им представител, любителю на възклицателните знаци, многоточията, повелителното наклонение и назидателния тон!
Аз също ценя времето си скъпо, но не третирам всяка секунда, в която не гърбя някого по $85.00 на час като чиста загуба от несъбран данък "съществуване" или "дишаш един въздух с мен". Съдейки по малоумното Ви писание обаче, никак не си заслужава да се хабя с обяснения колко е далече обмяната на мнения и дебата във форумите от стремежа за получаване на безплатна "аванта", най-малкото защото Ви липсва понятиен апарат за осъзнаването на тази разлика.
Е, свят широк, идиоти всякакви!
lamer_at_law
Нов потребител

Мнениеот famille » 29 Авг 2008, 17:18

Напълни ми душата, Lamer_at_law! :D :lol:

Проблемът на "Лорда" е, че още не е намерил формулата за съвместяване отчаяното търсене на клиенти по форумите с избягването да дава безплатни консултации, пък макар и кратки и само с цел "зарибяване". :wink:
famille
Нов потребител

Назад към Наказателно право