начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

КАТ

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

КАТ

Мнениеот gyunter » 01 Сеп 2008, 14:41

Имаме алкохол-2.77промила като делото приключва със споразумение лишаване от правоупр, за срок от 4м, който вече е изтекъл и пробация.
На 11.06. е връчено нак. постановл. с което също е лищен от правоуправление за др. нарушение за срок от 3м -Чл. 175. (1) 4. откаже да изпълни нареждане на органите за контрол и регулиране на движението;
От КАТ упорито твърдят че срока на адм. лишаване започва да тече от момента на изтичането на съдебното лишаване-значи 7м общо, и отказват да върнат свидетелството за управление.
Нак. постановл. влиза в сила ако не е обжалвано в законния срок, следователно срока би трябвало да тече в момента, което означава че на 11.09. трябва да е изтекъл и срока на адм. лишаване, но от КАТ са на другото мнение.
Моля за коментари
gyunter
Младши потребител

Мнениеот ch3oh » 01 Сеп 2008, 14:57

"Имаме алкохол-2.77промила"

Веднъж и аз да се съглася с КАТ!
ch3oh
Активен потребител

Re: КАТ

Мнениеот Гост. » 01 Сеп 2008, 17:03

gyunter написа:Имаме алкохол-2.77промила като делото приключва със споразумение лишаване от правоупр, за срок от 4м, който вече е изтекъл и пробация.
На 11.06. е връчено нак. постановл. с което също е лищен от правоуправление за др. нарушение за срок от 3м -Чл. 175. (1) 4. откаже да изпълни нареждане на органите за контрол и регулиране на движението;
От КАТ упорито твърдят че срока на адм. лишаване започва да тече от момента на изтичането на съдебното лишаване-значи 7м общо, и отказват да върнат свидетелството за управление.
Нак. постановл. влиза в сила ако не е обжалвано в законния срок, следователно срока би трябвало да тече в момента, което означава че на 11.09. трябва да е изтекъл и срока на адм. лишаване, но от КАТ са на другото мнение.
Моля за коментари

Моля да ми простите любознателността, но имам въпрос- та кой съд, казвате е наложил това наказание/ одобрил споразумението с оглед разпоредбата на 382/7?
Ако ми отговорите на този въпрос и аз ще ви дам отговор на вашия с адм. санкция. :roll:
Гост.
Старши потребител

Re: КАТ

Мнениеот policai » 03 Сеп 2008, 20:32

poli_g написа:Моля да ми простите любознателността, но имам въпрос- та кой съд, казвате е наложил това наказание/ одобрил споразумението с оглед разпоредбата на 382/7?
Ако ми отговорите на този въпрос и аз ще ви дам отговор на вашия с адм. санкция. :roll:

:roll: няма казус, отговорът е ясен, но въпросното споразумение, ако наистина е доказано 2.77 промила при управление на МПС ме светва защо имаме "неоснователни" /според висши държавници/ критики в една "независима" сфера на вътрешния ред и правораздаване. :roll:

Скотове, нашите деца и родители ходат по пътищата, по които вие карате автомобилите си на автопилот!!! :( На този не 7 месеца, ами и 70 са му малко! :evil:
...полицай, наистина е призвание...
policai
Потребител

:)

Мнениеот bocman__ » 03 Сеп 2008, 21:03

такива имат 100 лв да се напукат като руснаци пък неси остаят 5 лв и да си идат с такси примерно
bocman__
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 03 Сеп 2008, 21:07

:roll: Напротив, колега, за мен въпросът представлява интерес. А и питащият си има проблем, на който бих могла да отговоря- не, че е нещо важно.
По важното в случая е следното- концентрация на алкохол 2.77промила на хиляда / медицинско изследване и/или с техническо средство- да не се отклонявам, все си е по надлежния ред/-налично е тежко алкохолно опиянение, но именно размера на наложеното наказание/ одобрено от съда!/ мен специално ме изумява- 4м. лишаване от права. Та, за това и питането ми- кой ли е този съд?
Защото в нашия вилает санкциите са къде по-строги.... и според мен- основателно.
Защото до 1.2 - чл.174 от ЗДвП, ЛП е за срок до 12м.- вярно, че иде реч за адм. нарушение. Над 1.2 си е престъпление, но си на далаверка и хоп уреждаш се с .... :o 4 месеца- ето това е жалко!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот bocman__ » 08 Сеп 2008, 15:32

poli_g написа::roll: Напротив, колега, за мен въпросът представлява интерес. А и питащият си има проблем, на който бих могла да отговоря- не, че е нещо важно.
По важното в случая е следното- концентрация на алкохол 2.77промила на хиляда / медицинско изследване и/или с техническо средство- да не се отклонявам, все си е по надлежния ред/-налично е тежко алкохолно опиянение, но именно размера на наложеното наказание/ одобрено от съда!/ мен специално ме изумява- 4м. лишаване от права. Та, за това и питането ми- кой ли е този съд?
Защото в нашия вилает санкциите са къде по-строги.... и според мен- основателно.
Защото до 1.2 - чл.174 от ЗДвП, ЛП е за срок до 12м.- вярно, че иде реч за адм. нарушение. Над 1.2 си е престъпление, но си на далаверка и хоп уреждаш се с .... :o 4 месеца- ето това е жалко!

poli_g, преди няколко месеца на мой шофьор наказанието му беше 6 месеца пробация, 3 месеца лишаване да управлява МПС и 500 лв глоба и това за 1.74 промила измерени единствено с дрегер (шофьорът е отказъл кръвна проба). Не знам дали има юридичесно значение дали е 1.74 или 2.77 промила, но е над 1.2 и най добрата присъда е ефективната. За да не питаш кой съд направо ще ти отговоря Карнобатски Районен съд. Но това е присъда не споразумение.
bocman__
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 08 Сеп 2008, 16:40

bocman__ написа:poli_g, преди няколко месеца на мой шофьор наказанието му беше 6 месеца пробация, 3 месеца лишаване да управлява МПС и 500 лв глоба и това за 1.74 промила измерени единствено с дрегер (шофьорът е отказъл кръвна проба). Не знам дали има юридичесно значение дали е 1.74 или 2.77 промила, но е над 1.2 и най добрата присъда е ефективната. За да не питаш кой съд направо ще ти отговоря Карнобатски Районен съд. Но това е присъда не споразумение.

Похвално за адвоката, а за уважаемия съд- като за мъртвите/ или добро или нищо/ :evil:.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 08 Сеп 2008, 21:29

http://209.85.135.104/search?q=cache:8b ... d=45&gl=bg

Военните са безкомпромисни- поздравления, за което!
1.5 промила- 10месеца лишава от право да управлява :idea:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 08 Сеп 2008, 22:07

Гост.
Старши потребител

Мнениеот bay4o » 09 Сеп 2008, 12:20

КАТ действително са прави, защото наказанията се търпят разделно. След като изтърпи наказанието лишаване от правоуправление по присъдата /определението за одобряване на споразумението, което има действието на влязла в сила присъда, започва да търпи административното наказание лишаване от правоуправление. Тъй като не посочвате конкретни дати, няма как да се разбере, дали към момента на влизане в сила на нак. постановление е търпял наказанието по присъдата. Ако това е така, едва след изтичане на четиримесечния срок започва да тече тримесечния. Тълкуването ви, че едно фактическо лишаване може да се отнесе както към наказанието, така и към адм. наказание, е неправилно.
bay4o
Потребител

Назад към Наказателно право