начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

НП и Съд. решение

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

НП и Съд. решение

Мнениеот gyunter » 02 Сеп 2008, 13:18

Колеги, имаме лишаване от управление на МПС за срок от 4м-споразумение в съда за алкохол, считано от 30.04.. На основание чл.175,ал.1,т.4 от ЗДВП е лишен от право да управлява МПС за срок от 3м-НПост. връчено на 11.06., естествено човека под въздействието на алкохола не е изпълнил указанията на служителите на КАТ-2.77промила алкохол.
Въпросът ми е следния:
Срокът на съдебното лишаване е изтекъл. От КАТ търдят, че след неговото изтичане започва да тече лишаването по адм. ред понеже са две различни нарушения. След доста коментари със колеги и служители на КАТ и т.н., има противоречиви мнения как текат сроковете.
Ще помоля по опитните колеги да отговорят малко по подробно и да не ме съдят за неопитността ми,
gyunter
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 02 Сеп 2008, 16:17

poli_g написа:
gyunter написа:Имаме алкохол-2.77промила като делото приключва със споразумение лишаване от правоупр, за срок от 4м, който вече е изтекъл и пробация.
На 11.06. е връчено нак. постановл. с което също е лищен от правоуправление за др. нарушение за срок от 3м -Чл. 175. (1) 4. откаже да изпълни нареждане на органите за контрол и регулиране на движението;
От КАТ упорито твърдят че срока на адм. лишаване започва да тече от момента на изтичането на съдебното лишаване-значи 7м общо, и отказват да върнат свидетелството за управление.
Нак. постановл. влиза в сила ако не е обжалвано в законния срок, следователно срока би трябвало да тече в момента, което означава че на 11.09. трябва да е изтекъл и срока на адм. лишаване, но от КАТ са на другото мнение.
Моля за коментари

http://lex.bg/phorum/viewtopic.php?p=27 ... ht=#272470
Моля да ми простите любознателността, но имам въпрос- та кой съд, казвате е наложил това наказание/ одобрил споразумението с оглед разпоредбата на 382/7?
Ако ми отговорите на този въпрос и аз ще ви дам отговор на вашия с адм. санкция. :roll:
:!:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 02 Сеп 2008, 16:18

И, колега- по реда на глава 29 от НПК- ОПРЕДЕЛЕНИЯ!
Гост.
Старши потребител

Назад към Наказателно право