начало

Наказаха съдията от СРС Васил Петров за недопустими коментари за домашното насилие Наказаха съдията от СРС Васил Петров за недопустими коментари за домашното насилие

преди година дойде полиция, провериха ми документите ...

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

преди година дойде полиция, провериха ми документите ...

Мнениеот eacan » 04 Сеп 2008, 13:13

моля, за малко помощ, какво да правя следващия път, тъй като не разбирам нищо от закони.

накратко:
преди година дойде полиция, провериха ми документите и си заминаха, 2 седмици по късно, отново дойде полиция и ме взеха с тях в районното управление, питаха ме къде съм бил преди 3 месеца, колкото си спомнях, написах.

една година по късно, ме викнаха отново, отидох в районното, и в кабинета на дознателя, дойде мъж, даде ми едни като ватени парцали да сложа на кръста си, за 3/4 мин, после ги взеха и ми казаха да си вървя, и след месец да се ява отново.

до този ден не знаех защо съм там, питах, но в отговор получавах "ти си знаеш", за това реших да попитам дознателя, той каза, че е изчезнала някаква чанта преди година и нещо, а в призовките които бях получил, пишат "свидетел" и това е общо взето.

искам да знам само какви бяха тези вати които ме накараха да си сложа и какво да правя в бъдеще като се ява в полицията?

предварително благодаря!
eacan
Нов потребител

Re: преди година дойде полиция, провериха ми документите ...

Мнениеот katerinakuch » 04 Сеп 2008, 14:08

eacan написа:моля, за малко помощ, какво да правя следващия път, тъй като не разбирам нищо от закони.

накратко:
преди година дойде полиция, провериха ми документите и си заминаха, 2 седмици по късно, отново дойде полиция и ме взеха с тях в районното управление, питаха ме къде съм бил преди 3 месеца, колкото си спомнях, написах.

една година по късно, ме викнаха отново, отидох в районното, и в кабинета на дознателя, дойде мъж, даде ми едни като ватени парцали да сложа на кръста си, за 3/4 мин, после ги взеха и ми казаха да си вървя, и след месец да се ява отново.

до този ден не знаех защо съм там, питах, но в отговор получавах "ти си знаеш", за това реших да попитам дознателя, той каза, че е изчезнала някаква чанта преди година и нещо, а в призовките които бях получил, пишат "свидетел" и това е общо взето.

искам да знам само какви бяха тези вати които ме накараха да си сложа и какво да правя в бъдеще като се ява в полицията?

предварително благодаря!

Да споделите цялата истина до най-малките подробности с адвоката си.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот eacan » 04 Сеп 2008, 14:18

katerinakuch до сега нямах адвокат, тъй като знам, че не съм извършил нищо и не се плаших от нищо, но одеве проведох разговор с приятелката ми, която ме посъветва "вземи адвокат следващия път, явно някой иска да ти прехвърли нещо".

най интересното е, че ме водят "свидетел", имайки в предвид, че никъде не съм присъствал на подобно нещо.

и как да разбера какво е следното:

"За явяване в качеството на свидетел до дознание /бързо производство; незабавно производство Номер: .... / .... година"

този номер как мога да взема справка, за какво става на въпрос като цяло, тъй като в полицията не ми дадоха никакво обяснение, с изключение на това от дознателя което разбрах?
eacan
Нов потребител

:)

Мнениеот bocman__ » 08 Сеп 2008, 15:06

свидетел си до момента в който решът да ти повдигнат обвинение :) съгурно не знаеш и че имаш право да не даваш обяснения... но без адвокат малко трудно ще те оставят да се възползваш от това си право :)
bocman__
Младши потребител

Назад към Наказателно право