начало

Наказаха съдията от СРС Васил Петров за недопустими коментари за домашното насилие Наказаха съдията от СРС Васил Петров за недопустими коментари за домашното насилие

Измислен от мен лесен казус

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Измислен от мен лесен казус

Мнениеот advokat__nikolov » 14 Сеп 2008, 00:15

Когато няма какво да правя измислям казуси, особено вечер между 00:00 и 5:00 сутрината :D Казусът си е лично мой :!: Всички думи са мои !

Павлова, да не бърза с верния отговор..:D- ще изчакаме и други мнения !

И така...

И. и П. били много близки и далечни приятели.Наскоро подсъдимият И. започнал сериозна връзка със свидетелката Т. Един ден И. решил да запознае Т. с пострадалия П. Към 21:48 часа, на 21.04.2007 г., в заведение "М". в центъра на град Д. тримата се срещнали.Първоначално тримата спокойно разговаряли. Пострадалият бил във видимо весело насроение след употребета на 200 мл концентриран алкохол. П. започнал да се шегува с подсъдимия И. "с намерението да се издигне в очите на свидетелката Т.".Първоначално И. възприел с усмивка поведениято на пострадалия.Последният обаче не спрял дотук.След употрбата на още 100 мл алкохол заяждането станало още по-грубо.И. не се стърпял повече, изпаднал в състояние силно раздрезнение и хвърлил една чаша в стената, разпсувал се и си тръгнал.Из път подсъдимият си казал, че ако П. постъпи отново така, "ще му избие зъбите".И. се прибрал и заспал.На другия ден пострадалият потърсил подсъдимия с намерението да му се извини за поведението си.И. приел извиненията и двамата си стиснали ръцете.

На 21.05.2007 г. свидетелят Щ. поканил И.,П.,и Т. в дома си на улица "Х.С." на рожден ден. Към 22:00 часа всички се веселили бурно.В 22:30 се позвъняло на вратата на Щ.Последният отворил, като забелязал пред себе си двама полицаи, които отправили забележка за силната музика, като предупредили, че ако не я намалят-ще последва глоба.Щ. се подчинил и намалил музиката.Гостите
се укротили, като започнали да си говорят(бъбрят). Подсъдъмият П. отново поискал да се издигне в очите на приятелката на И.-Т, като започнал отново да се заяжда.То(заяждането) продължило около 5 мин., като през това време всички се смеели, включително и Т. И. не издържал на напрежението, изпаднал в много тежък физиологичен афект, веднага насочил ръката си към стъклена бутилка и ударил с такава сила П. в устата, че започнал да кърви. Медицинското удостоверение заключило, че е причинена средна телесна повреда-избити предните три зъба.

Определете формата на вина, като задължително се обосновете.Верният отговор е само един !

а) реален неопределен афектен пряк умисъл
б) реален определен предварителен пряк умисъл
в) реален условен афектен пряк умисъл
г) реален условен определен пряк умисъл
д) реален условен определен афектен пряк умисъл
е) идеален условен афектен пряк умисъл
ж) идеален неопредлен предварителен пряк умисъл
з) идеален определен условен предварителен пряк умисъл
и) идеален неопредлен условен пряк умисъл

8) Пламен Николов, студент по право, II курс, Правно-исторически факултет 8)
Последна промяна advokat__nikolov на 15 Сеп 2008, 22:06, променена общо 1 път
advokat__nikolov

Мнениеот palimsest » 14 Сеп 2008, 03:10

Измисляш,или преписваш....(плагиатството не добра практика)
Луд,умора нема!!!!

И още нещо,правописа и правилното структуриране на мисълта е също така важно, както и Версачето,Сангрията...
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 14 Сеп 2008, 03:21

palimsest написа:Измисляш,или преписваш....(плагиатството не добра практика)
Луд,умора нема!!!!

И още нещо,правописа и правилното структуриране на мисълта е също така важно, както и Версачето,Сангрията...

В живота си се заклевам, че аз съм си го измислил.Измислих си го за 30 мин., защото трябваше да правя разграничение между нещо. А най-добре запеметявам като пиша.

Всичко си е мое - имена, събития, дати, всичко...

Но малко е множко за второкурсник, а :)

Ей, колега толкова практика съм изчел, че ти е бедна фантазията. Знам много добре какъв е "ритъма" за писане на такива работи.

Съчетание на стилове между казус и решение.Можеш ли така, а?
advokat__nikolov

Мнениеот palimsest » 14 Сеп 2008, 03:39

advokat__nikolov написа:Но малко е множко за второкурсник, а :)

Ей, колега толкова практика съм изчел, че ти е бедна фантазията. Знам много добре какъв е "ритъма" за писане на такива работи.

Би било интересно да ни просветиш какво съчетание на стилове наблюдаваш.....как да разбирам това

Какво толкова нечувано,невиждано се случи с теб,че така високопарно и обстоятелствено затвърди знанието ни,че си второкурсник....
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 14 Сеп 2008, 03:44

МАРШ ОТ КАЗУСА :D НЕ ПИШИ ТУКА !!

ПИШИ ТАМ В ОБЩИ
advokat__nikolov

Мнениеот palimsest » 14 Сеп 2008, 03:56

Опс, НИКОЙ ДА НЕ МЪРДА!!!ТУК СЕ СТРЕЛЯ!!!

В предизборната кампания за Парламентарните избори имаше един клип,много приличаш на него...Болен Клинкерхофен, кара детско колело, и стреля на месо....приликата е поразителна!
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 14 Сеп 2008, 15:17

Павлова, и другите пеналисти, дайте някакво мнение по казуса, за да видим коя е точната форма на вина.
advokat__nikolov

Мнениеот palimsest » 14 Сеп 2008, 15:25

Би било интересно да ни просветиш какво съчетание на стилове наблюдаваш.....как да разбирам това
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 14 Сеп 2008, 15:36

advokat__nikolov написа:Павлова, и другите пеналисти, дайте някакво мнение по казуса, за да видим коя е точната форма на вина.

Ако беше прочел по-внимателно в темата за поглъщането и съвкупността, щеше да забележиш, че дори и толерантен човек като Павлова ти прави забалежка...Как очакваш някой изобщо да прочете казуса ти, че и да седне да го решава на всичкото отгоре, с риск да "отнесе" някоя и друга високопарно-подигравателна реплика от твоя страна в стил "некадърни юристчета, за нищо не ставате". :?: :!:
Поведението ти би отблъснало и най-доброжелателно настроения към теб човек.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 14 Сеп 2008, 16:24

kalahan2008 написа:
advokat__nikolov написа:Павлова, и другите пеналисти, дайте някакво мнение по казуса, за да видим коя е точната форма на вина.

Ако беше прочел по-внимателно в темата за поглъщането и съвкупността, щеше да забележиш, че дори и толерантен човек като Павлова ти прави забалежка...Как очакваш някой изобщо да прочете казуса ти, че и да седне да го решава на всичкото отгоре, с риск да "отнесе" някоя и друга високопарно-подигравателна реплика от твоя страна в стил "некадърни юристчета, за нищо не ставате". :?: :!:
Поведението ти би отблъснало и най-доброжелателно настроения към теб човек.

То си е за тях ! От този казус, много може да се научи за подформите на умисъла ! Аз нали си го знам. Просто се оптвам да помогна !
Последна промяна advokat__nikolov на 14 Сеп 2008, 16:30, променена общо 1 път
advokat__nikolov

Мнениеот kalahan2008 » 14 Сеп 2008, 16:30

advokat__nikolov написа:То си е за тях ! От този казус, много да се научи за подформите на умисъла ! Аз нали си го знам. Просто се оптвам да помогна !

Т.е. искаш да помогнеш на Павлова и другите пеналисти да научат подформите на умисъла ли? :shock: :roll:
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот palimsest » 14 Сеп 2008, 16:31

advokat__nikolov написа: Аз нали си го знам. Просто се оптвам да помогна !

Смях в залата! :lol: :lol: :lol:
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 14 Сеп 2008, 16:33

kalahan2008 написа:
advokat__nikolov написа:То си е за тях ! От този казус, много да се научи за подформите на умисъла ! Аз нали си го знам. Просто се оптвам да помогна !

Т.е. искаш да помогнеш на Павлова и другите пеналисти да научат подформите на умисъла ли? :shock: :roll:

Не, не, не, в казуса има много уловки ! Ако, наистина, знаят,а аз съм сигурен в това,- ще го решат !

Просто така го измислих(казуса) ! И не се изразявай така все едно съм против хората !
advokat__nikolov

Мнениеот kalahan2008 » 14 Сеп 2008, 16:36

ОК, разбрах, просто ги "пробваш" :wink:
Е, успех на всеки, успял да премине през трудните и заплетени дебри на "този иначе толкова симпатичен казус" :lol:
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 14 Сеп 2008, 16:41

kalahan2008 написа:ОК, разбрах, просто ги "пробваш" :wink:
Е, успех на всеки, успял да премине през трудните и заплетени дебри на "този иначе толкова симпатичен казус" :lol:

Никой ме пробвам !

Просто искам да се забавляваме с подформите на умисъла, респ. субективаната страна на престъплението !

А ти какво мислиш по казуса, ясно няма да кажеш ?

Този казус лично и сам съм си го измислил ! Всичко ми е плод на въображението ! Ама онзи зависливия вика, че съм го преписал ! Ама той не знае, че прочел доста повечко от негом, ако ще да е практикувал 1485 години !
advokat__nikolov

Мнениеот palimsest » 14 Сеп 2008, 16:47

advokat__nikolov написа: Ама онзи зависливия вика, че съм го преписал ! Ама той не знае, че прочел доста повечко от негом, ако ще да е практикувал 1485 години !

Виж,сладур, я да уточним на какво да ти завиждам...и как реши колко книги съм прочел,познаваш ме лично или какво ?това е доста интересно ....как прецени, че си по-знаещия и по-развития интелектуално?
И да си прочел,не са ти се отразили добре,прочетените книги(,ако въобще е вярно това за четенето,де)нито на речника, нито на мисловните конструкции,които да ти помагат ...както и да е.
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 14 Сеп 2008, 16:49

advokat__nikolov написа:А ти какво мислиш по казуса, ясно няма да кажеш ?

Ами не мисля да се цепя от колектива :lol: :lol:
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 14 Сеп 2008, 16:52

palimsest написа:
advokat__nikolov написа: Ама онзи зависливия вика, че съм го преписал ! Ама той не знае, че прочел доста повечко от негом, ако ще да е практикувал 1485 години !

Виж,сладур, я да уточним на какво да ти завиждам...и как реши колко книги съм прочел,познаваш ме лично или какво ?това е доста интересно ....как прецени, че си по-знаещия и по-развития интелектуално?
И да си прочел,не са ти се отразили добре,прочетените книги(,ако въобще е вярно това за четенето,де)нито на речника, нито на мисловните конструкции,които да ти помагат ...както и да е.

Абе стига с тоя правопис и структури пиша и пускам, въобще и грам се премислям.Ти сигурно пращаш едно мнение за 20 мин като па премисляш, па провервяш ала-бала портокала
advokat__nikolov

Мнениеот advokat__nikolov » 14 Сеп 2008, 17:00

kalahan2008 написа:
advokat__nikolov написа:А ти какво мислиш по казуса, ясно няма да кажеш ?

Ами не мисля да се цепя от колектива :lol: :lol:

Естествено, то целя форум е така, все едно сме секта.

Както някои казват

"Аз не смея да пиша във форума, а само когато трябва по-важни въпроси, а ти Николов, постоянно пишеш.

Или пък : "Аз се престраших да пиша"

Ало, ще си пиша, ама колкото аз искам. С никой няма да се съобразявам. То стана като секта. Щом главатяря не пише и ние няма да пишем хахахахахахахахахахахахахахахаха , защото не е редно !

ТОВА Е ИНТЕРНЕТ !

И някой толкова се вживяват, че са част от нещо голямо, че направо ме
е смех.

Ама вживявайте се.Даже някой толкова си вярват, че не излизат от форума, като Палимсест, например.

Ало има свят, съотворен от Бог, но щом не го използвате, а стоите по 24
часа тук, или сте разочаровани от живота, или нямате приятели.

Аз влизам в форума, защото имам работа в интернет. Аз не влизам в нета ГЛАВНО заради форума !
advokat__nikolov

Мнениеот palimsest » 14 Сеп 2008, 17:04

advokat__nikolov написа:Ало, ще си пиша, ама колкото аз искам. С никой няма да се съобразявам. То стана като секта. Щом главатяря не пише и ние няма да пишем хахахахахахахахахахахахахахахаха , защото не е редно !

ТОВА Е ИНТЕРНЕТ !

И някой толкова се вживяват, че са част от нещо голямо, че направо ме
е смех.

Ама вживявайте се.Даже някой толкова си вярват, че не излизат от форума, като Палимсест, например.

Ало има свят, съотворен от Бог, но щом не го използвате, а стоите по 24
часа тук, или сте разочаровани от живота, или нямате приятели.

Аз влизам в форума, защото имам работа в интернет. Аз не влизам в нета ГЛАВНО заради форума !

Николов,не всеки има наглостта ти,така щото да ползва форума като емоционална клоака и да се изхожда ежедневно в нея.
Аватар
palimsest
Активен потребител

Следваща

Назад към Наказателно право