Ако някой може да ми разясни следното ще съм му много благодарен:
При измами свързани с предоставяне на фалшиви фактури до какви суми се счита за големи и особено големи размери, какви наказания предвижда закона, ако лицето не е осъждано.
- Дата и час: 11 Дек 2024, 13:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за разяснение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Моля за разяснение
manjana написа:Ако някой може да ми разясни следното ще съм му много благодарен:
При измами свързани с предоставяне на фалшиви фактури до какви суми се счита за големи и особено големи размери, какви наказания предвижда закона, ако лицето не е осъждано.
Задайте въпросите на лични и ще Ви отговоря на въпросите !
- advokat__nikolov
големи размери- от 70 до 140 мин. работни заплати
особено големи размери- над 140
особено големи размери- над 140
„Ако народът не може да бъде целокупен, лесно ще стане изцяло купен! “
- pokerman
- Потребител
Благодаря за отговорите Ви, само като допълнение бих искал да попитам за да се окачестви едно деяние като длъжностно присвояване трябва ли задължително в длъжностната характеристика на субекта да е отразено че той може да се разпорежда с обекта на присвояване....т.е. като пример давам следното може ли служител който в длъжностната му характеристика не е записано като задължение да борави с пари и този служител не е Материално отговорно лице да бъде обвинен че е предоставял фалшиви фактури именно като длъжностно присвояване, или това ще си бъде документна измама и в зависимост от размера на сумите ще бъде в малки големи или особено големи размери
Предварително ви Благодаря!
Предварително ви Благодаря!
- manjana
- Младши потребител
в НК изрично си пише: ''...връчени в това му качество или поверени или поверени му да ги пази или управлява, като се разпореди с тях в свой или чужд личен интерес се наказва за длъжностно присвояване с...''
Това е т.нар същинско длъжностно престъпление и субекта не би могъл да го извърши ако не притежава предвиденото качество.
Ако няма право да прави това, както вие казвате, тогава ще е налице чл. 212 ал. 1 или 2, зависи, кой получава парите
Това е т.нар същинско длъжностно престъпление и субекта не би могъл да го извърши ако не притежава предвиденото качество.
Ако няма право да прави това, както вие казвате, тогава ще е налице чл. 212 ал. 1 или 2, зависи, кой получава парите
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
Парите ги получава Материално отговорно лице което има пусната изрична заповед за това, това материално отговорно лице ги дава(без документ - ордер) на друго лице за да извърши разплащания в чиито задължения никъде не е записано че трябва да извършва такива, второто лице донася разходно оправдателен документ който в последствие се оказва подправен......но от кого? от Матер.Отг.Лице или от служителя направил разплащането..??
Та въпроса ми е кой от двамата и в какво ще бъде обвинен според мен ще го отнесат за длъжностно присвояване или за документна измама..
Та въпроса ми е кой от двамата и в какво ще бъде обвинен според мен ще го отнесат за длъжностно присвояване или за документна измама..
- manjana
- Младши потребител
Re: Моля за разяснение
advokat__nikolov написа:manjana написа:Ако някой може да ми разясни следното ще съм му много благодарен:
Задайте въпросите на лични и ще Ви отговоря на въпросите !
Правосъдното и Министерството на здравеопазването,както и образователното такова „предупреждават” на пазара е изпуснат недовършен продукт на родното висше образование,подвизаващ се под търговската марка-
Аз не съм адвокат.Аз съм ®Адвокат Николов® Адвокатска къща "Пламен Николов & съдружници".
Употребата на този недовършен продукт е равносилна на потребата на този по-долу:
-
palimsest - Активен потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|