- Дата и час: 04 Дек 2024, 03:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
моля за да ми помогнете
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
моля за да ми помогнете
Много моля , да ми кажете дали имам право да посетя мой близък попаднал в национална следствена служба.Не съм му роднина по права линия, нито пък друга каквато и да било.И още един въпрос- аз съм негов работодател и е на постоянен трудов договор при мен.Има вероятност да бъде осъден по наказателно дело и въпросът ми е , ако започне да излежава присъда, то кой ще осигурява?Аз мога ли да продължа осигуровките му?По принцип нямам против да ги продължа,искам да му помогна.Благодаря!
- monimm
- Нов потребител
Re: моля за да ми помогнете
някои, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ЕДНО ЛИЦЕ избиващо комплекси ерегистрирано въвфорума под няколко ника и има наглостта и безочието да осуетява развитието на форума. ТОВА ЧЕ Виесте поставил/а/ въпрос от практиката за някои е неприемливо. Защата попринцип нямат знанието и силите да помогнат.
Аз не съм в състояние да Ви помогна със съвет/ за осигуровките/, но изчакайте с развитието на делото. възможно е да има условна присъда и тогава Вашият близък няма да лежи в затвора. изчакайте да се постанови осъдителна присъда и тя да влезе в сила.
извинявам се,че някой титуловал себе си като "юрист" узурпира свободен форум, обиждайки всички останали със своето поведение.
Аз не съм в състояние да Ви помогна със съвет/ за осигуровките/, но изчакайте с развитието на делото. възможно е да има условна присъда и тогава Вашият близък няма да лежи в затвора. изчакайте да се постанови осъдителна присъда и тя да влезе в сила.
извинявам се,че някой титуловал себе си като "юрист" узурпира свободен форум, обиждайки всички останали със своето поведение.
- zornunddorn
- Потребител
Благодаря Ви!
- monimm
- Нов потребител
---
Последна промяна DrazniteL на 19 Дек 2011, 13:10, променена общо 1 път
- DrazniteL
- Потребител
Така както разбирам, май всичко е въпрос на конкретни решения в определеният случай и няма принципи по въпроса за правото на свиждане.Така ли е?Много е комплицирано....А имам ли правото като работодател да го посетя?Разбирам също, че има съществена разлика за посещение в НСС и вече с присъда.Ако вече има присъда, то режима на свижданията по- лек ли е?Страшно се притеснявам, че няма да го видя..
- monimm
- Нов потребител
Всеки задържан има право на точно определен брой свиждания и неограничен брой срещи с адвокат. Ако не са изчерпани възжможностите за свиждане, ще можете да се видите с него.
- dideto
- Младши потребител
свиждането зависи от прокурора и разследващия, пусни молба до тях, ако те решат ще го видиш. а за осигуровките не се притеснявай когато лежи в затвора това дори и да работи това време не се зачита за трудов стажа така че и осигуровки не са необходими
- NKonarev
- Нов потребител
до hassplu
когато си направиш собствен сайт и го финансираш САМ ще имаш право да се заяждаш както искаш с когото искаш. Сега обаче, като не плащаш музиката,значи не я поръчваш и не си личността, която може да си позволява толкова много ирония.
Влязъл си,за да търсиш клиенти сигурно?! вероятно просто бягат от теб!Защо ли?!?
ИЗЛАГАШ всички юристи и ни правиш за смях. Всяко нещо си има мярка.
затова не се регистрам във "форума за юристи", защото знам че твоето безполезно присъствие,увенчано под името "юрист", е гарантирано и там, което обезмисля всяко друго участие. което пък поставя под въпрос наличието на такава специална тема... ама това е друг въпрос!
когато си направиш собствен сайт и го финансираш САМ ще имаш право да се заяждаш както искаш с когото искаш. Сега обаче, като не плащаш музиката,значи не я поръчваш и не си личността, която може да си позволява толкова много ирония.
Влязъл си,за да търсиш клиенти сигурно?! вероятно просто бягат от теб!Защо ли?!?
ИЗЛАГАШ всички юристи и ни правиш за смях. Всяко нещо си има мярка.
затова не се регистрам във "форума за юристи", защото знам че твоето безполезно присъствие,увенчано под името "юрист", е гарантирано и там, което обезмисля всяко друго участие. което пък поставя под въпрос наличието на такава специална тема... ама това е друг въпрос!
- zornunddorn
- Потребител
Включвам се за втората част от въпроса - дали може питащият като (вече бивш) работодател да продължи да му плаща осигуровките.
Страхувам се, че не виждам такава възможност. В чл. 4 от Кодекса за социално осигуряване изчерпателно са изброени т. нар. задължително осигурени лица. За да бъде осигуряван, Вашият приятел трябва да попадне в някоя от тези категории задължително осигурени лица, за да може осигуровките, които бихте му плащали, да породят след време право на осигурителни плащания, или периошдът, за който сте му внасяли осигуровките, да му бъде признат за осигурителен стаж, т. е. "стаж за пенсиониране" (предполагам, това е, което го интересува). След като е лишен от свобода, е практически невъзможно Вашият познат да извършва някоя от дейностите, регламентирани в чл. 4 от КСО, за да бъде задължително осигуряван.
Единствената възможност е да го осигурявате в някое пенсионноосигурително дружество по реда на доброволното пенсионно осигуряване, уреден в дял трети от Кодекса. Това, естествено, крие рискове, защото не се знае дали това дружество ще съществува, когато се породят осигурителните права за Вашия човек.
Страхувам се, че не виждам такава възможност. В чл. 4 от Кодекса за социално осигуряване изчерпателно са изброени т. нар. задължително осигурени лица. За да бъде осигуряван, Вашият приятел трябва да попадне в някоя от тези категории задължително осигурени лица, за да може осигуровките, които бихте му плащали, да породят след време право на осигурителни плащания, или периошдът, за който сте му внасяли осигуровките, да му бъде признат за осигурителен стаж, т. е. "стаж за пенсиониране" (предполагам, това е, което го интересува). След като е лишен от свобода, е практически невъзможно Вашият познат да извършва някоя от дейностите, регламентирани в чл. 4 от КСО, за да бъде задължително осигуряван.
Единствената възможност е да го осигурявате в някое пенсионноосигурително дружество по реда на доброволното пенсионно осигуряване, уреден в дял трети от Кодекса. Това, естествено, крие рискове, защото не се знае дали това дружество ще съществува, когато се породят осигурителните права за Вашия човек.
- system
- Активен потребител
Благодаря за отзивчивостта на всички ,които ми отговарят.
- monimm
- Нов потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|