начало

ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност

брат ми и двама негови добри приятели се спречкват...

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

брат ми и двама негови добри приятели се спречкват...

Мнениеот euphoriq » 10 Яну 2009, 16:29

Здравейте,първо ще започна така.. случaя е следния.. преди известно време, между брат ми и двама негови добри приятели се е полу4ило спре4кване ... брат ми е искал да се разберат приятелски да няма проблеми .. но те надъхани първо му вадят нож а след това отиват до тях и вземат пистолет.. насо4ват му го в глават и го бият.. има свидетели - охрана на завод, това става пред портала на завода.. но понеже тези свидетели са техни хора .. те се скриват уж, 4е не са видели нищо. Брат ми подава жалба.. с медицинско и вси4кото му там.. но без намесата на адвокат. Решението е 4е е нямало никакви оръжия и едва ли не брат ми ги е набил.Както и да е вси4ко е преключено.. след 2 месеца тези две мом4ета искат да се извинят и се карат кои да говори с брат ми така и така... брат ми им казава да се махнат 4е не иска да говори с тях .. няма да им прости. И виж ти след 2 седмици призовка. Едното момче е подало жалба за обида на обществено място в едно бар4е. А те са искали явно да го провокират..незнам просто какво трябва да следва след това.. то бива бива ама пък..Какво да правим? Да не се отказва ако има дело? И да намерим добър адвокат :)
euphoriq
Нов потребител

Re: злоба...

Мнениеот euphoriq » 10 Яну 2009, 17:16

мен ме човърка много и ми е супер интересно .. уча Криминалистика но едва сега започваме да у4им по наложително правните науки
euphoriq
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 10 Яну 2009, 17:58

Еуфория, единственото, което е най- разумно в конкретния случай- брат ви да си потърси колега, който да го защитава. Това е.

Когато те оправдаят прокуратурата плаща за невалидно привличане като обвиняем - това не е баница, да те смятат две-три години за виновен, влачене по съда и т.н.
Прокуратурата внимава кого привлича за подсъдим.
Когато е частен случая, пак се плаща.

:roll: Явно имам опущение, но ми е интересно - от кога РП репарира вредите понесени от страна по наказателно дело от частен характер?
Да, и още - от кога разноските по делото, вкл. адвокатско възнаграждение, са обезщетение?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот bocman__ » 11 Яну 2009, 01:36

а кой адвокат в пълномощното вписва реалният си хонорар, че и тройно повече ?
bocman__
Младши потребител

Назад към Наказателно право