- Дата и час: 12 Дек 2024, 20:18 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
изтекьл лие срока на обжалване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
изтекьл лие срока на обжалване
Добьр ден!Юли 2008 гмесец бях хванат да се храня на шветска маса в група туристи,не бях гост на хотела.Задьржаха ме вьв врьзка чл.194 НК.На основа на тогавашните ми обеснения ,еобразувано наказателно производство по чл.209ал1 На 13.07.09г. бях привлечен като обвиняем , с мярка подписка.Бях принуден да подпиша постановлението и протукола,при отказ можело да се подпишши сьс свидетел.Исках да дам нови показания,отказахами.Могали да обжалвам постановлинието 7 дневен срок ,няма обратна разписка, и кьде вишата прокуратура или сьда?И кой може да ми отмени марката-подписка?Неели всичко това пресилено.В декларация сьм заявил адвокат ,кой трябва да миго предостави и накакова етапа.?В момента имам ли право да се запозная с материалите по обвинението ми? Как могат да се развиват нещата за бьдище,не в моя полза ,не сьм осьждан,могали да се размина с глоба?Безработен сьм нямам вазможност на адвокат.Един пьт бях на консултация ,не получих разяснение,предложими спорозомение с покурара.защото са силни и ще доведат делото до сьда.Вашит сьвети моля.Благдаря.
- pedigrin
- Младши потребител
Re: изтекьл лие срока на обжалване
Ами сигурно пробация ще ти дадат - ще ходиш на спявка с полицейския инспектор, който ще ти обяснява колко лошо е това, което си направил
-
teogeo - Активен потребител
Притенциите им са на 630лв,за 10 дни.като давах обиснението ,при задьрженето ми вьв врьзка 149 чл.Че сьм посещавал хотела около 10 пьти,но сьм се хранил еден в деня когагато ме забелязват.как трябва да се отрази ,по смисьла маловажност,ущетил сьм ги под минимума на една минимална заплата.Колко трае пробацията?
- pedigrin
- Младши потребител
В случая няма измама. Обвинението трябва да докаже, какви са правилата за хранене там, дали са били изнесени публично на всезнание, и адва тогава, кагото се докаже това, може да се пледира евентуално за иммама. Явно е, че не си носил отличителни знаци на клиент на заведението, нито пък си твърдял, че си турист при тях. След като са ти дали доброволно да хапнеш, моля те, не слушай тук адвокатите, няма да ти помогнат, защото са хора със сребърни сърца. Те никога не са били гладни, не са изпадали в подобна ситуация, за да преценят обективно твоето поведение. Не може да те съдят, че си причинил имота вреда, защото трябва да докажат, колко други туристи са останали през тези десет дни без храна, която ти ужким си изял. Това никой не може да го докаже, особено при шведските маси. Действал си при крайна необходимост и това е положението. не си причинил вреда, нека я докажат. Тук обвинението по чл.209 от НК куца, и то много.пише до прокурора, че искаш експертиза по тук наведените мотиви. Нека от ресторанта представят СПИСЪКА със всички клиенти към момента на ЯВЕЕДЕНО ТИ, да представят калкулацията за всеки от тези десет дни, да се разпитат също така свидетели, които знаят, че храна винаги остава, тези маси винаги дават излишък. Да представят от ресторанта точното меню, което си си ибзрал.КЪДЕ СА ИМ ПРАВИЛАТА ЗА ХРАНЕНЕ-кой и кога, по часове??
pedigrin написа:Добьр ден!Юли 2008 гмесец бях хванат да се храня на шветска маса в група туристи,не бях гост на хотела.Задьржаха ме вьв врьзка чл.194 НК.На основа на тогавашните ми обеснения ,еобразувано наказателно производство по чл.209ал1 На 13.07.09г. бях привлечен като обвиняем , с мярка подписка.Бях принуден да подпиша постановлението и протукола,при отказ можело да се подпишши сьс свидетел.Исках да дам нови показания,отказахами.Могали да обжалвам постановлинието 7 дневен срок ,няма обратна разписка, и кьде вишата прокуратура или сьда?И кой може да ми отмени марката-подписка?Неели всичко това пресилено.В декларация сьм заявил адвокат ,кой трябва да миго предостави и накакова етапа.?В момента имам ли право да се запозная с материалите по обвинението ми? Как могат да се развиват нещата за бьдище,не в моя полза ,не сьм осьждан,могали да се размина с глоба?Безработен сьм нямам вазможност на адвокат.Един пьт бях на консултация ,не получих разяснение,предложими спорозомение с покурара.защото са силни и ще доведат делото до сьда.Вашит сьвети моля.Благдаря.
- Imperator
- Потребител
Благодаря за разбирането и вниманието imperator . Искам да ви задам вьпрос ,но не искам да дразня тези които смятат че благотворителност е нещо инизително,недостойно.
- pedigrin
- Младши потребител
срок на обжалване
Можеш да ми пишеш на novae@dir.bg
- Imperator
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|