След ремонт на вилата ни изчезнаха някои машини и др. вещи. Съсед каза, че е видял работниците вечерта да отиват във вилата, но мислел че не са приключили още ремонта. На сутринта когато ние установихме липсите отидохме в полицията и подадохме жалба. Беше образувано наказателно производство, което многократно беше прекратявано и възобновявано, защото трудно намираха обвинените лица. При разпит пред съдия едно от лицата признава, че са извършили кражбата и са продали вещите. Свидетел е само съседът ни, който ги е видял вечерта да отиват към вилата. Вещите не са намерени, защото са продадени и прокурора частично прекратява и спира наказателното производство.
/счита че няма безспорни доказателства и производството следва да продължи срещу неизвестен извършител/
Имаме ли някакви шансове да продължим - тече 7 дневен срок за обжалване.
Аз не съм юрист, четох и принципно съм съгласна с постановката, но кажете какво да правим - в крайна сметка обраха ни , признаха си, но съда не го счита за достатъчно достоверно. Е не знам какво да мисля. Значи аз довечера да разбия на съседа апартамента, да го окрада и само защото никой не ме е видял дори и да си призная нищо няма да ми се случи. Това правосъдие ли е. И кого защитава.
- Дата и час: 05 Дек 2024, 00:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Доказване на кражба
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Доказване на кражба
streight написа: Това правосъдие ли е.
Не, това е новата вълна парашутисти-прокурори ...
Мнооого мразят, а и ги е страх да влизат в съдебните зали ...
Не разпит пред съдия, ами пред Президента да си е признал, пак не им
е достатъчно да решат да водят битка в залата ..
Въртят, сучат, все гледат или да го спрат или (още по добре)
да го прекратят ...
Една ей такава умница ме хвърли в тъч онзи ден ..
кражба от хр.магазин, заловен добрия познайник,
признава си само за някои вещи (другите ги е изял все пак)
и какво прави нашето девойче ? повдига обвинение за едните вещи, и образува ново срещу НИ за останалите (изядените) ..
и аз пак трябва да викам пострадалата за същата кражба ...майтап ..
- marek972
- Потребител
виж ще ти го кажа направо, имаше един лаф навремето "Ние ги хващаме Те ги пускат" - твоя казус е точно такъв.Дознател съм и знам за какво говориш, не си единствената.А ако знаеш как ми е писнало на мен от такива глупости- искат 1000 доказателсва и накрая като ти се спука задника от работа , умниците сключват споразумение или някаква малка присъдка.Ще ти кажа ,че докато не се промени тва тромавото НПК , ше е така , гадовете ще се измъкват и ще могат по всякакъв начин да прецакват полицията и пострадалите граждани.Просто в тази държава разбрах ,че престъпника има много повече права от пострадалия и полицая.
Може ли да повдигнат обвиение на един мой колега , само защото гражданина подал жалба и казал че го бил, а този гражданин има точно на същия ден по УБДХ за хулиганство??? и е бягал след което е паднал, псувал колегите??? и само на думите на един човек и без свидетели обвиниха колегата, ама щото е полицай нали, ако е друг няма да го обвинят нали.Еми страшно правосъдие нали.
Може ли да повдигнат обвиение на един мой колега , само защото гражданина подал жалба и казал че го бил, а този гражданин има точно на същия ден по УБДХ за хулиганство??? и е бягал след което е паднал, псувал колегите??? и само на думите на един човек и без свидетели обвиниха колегата, ама щото е полицай нали, ако е друг няма да го обвинят нали.Еми страшно правосъдие нали.
Последна промяна shark11 на 13 Авг 2009, 20:15, променена общо 3 пъти
- shark11
- Нов потребител
интересно ми е мнението на юристите - ако аз ги бях видяла какво правят и застрелям някого - ще бъда виновна ,нали?
- streight
- Нов потребител
streight написа:интересно ми е мнението на юристите - ако аз ги бях видяла какво правят и застрелям някого - ще бъда виновна ,нали?
естествено, ти как мислиш ?
все пак има някаква разлика между кражба и убийство
- marek972
- Потребител
shark11 написа:виж ще ти го кажа направо, имаше един лаф навремето "Ние ги хващаме Те ги пускат" - твоя казус е точно такъв.Дознател съм и знам за какво говориш, не си единствената.А ако знаеш как ми е писнало на мен от такива глупости- искат 1000 доказателсва и накрая като си се спука задника от работа , умниците сключват споразумение или някаква малка присъдка.Ще ти кажа ,че докато не се промени тва тромавото НПК , ше е така , гадовете ще се измъкват и ще могат по всякакъв начин да прецакват полицията и пострадалите граждани.Просто в тази държава разбрах ,че престъпника има много повече права от пострадалия и полицая.
Станете дознателите прокурори пък ги вкарвайте и тва е.
- advokat__nikolov
marek972 написа:streight написа: Това правосъдие ли е.
Не, това е новата вълна парашутисти-прокурори ...
Мнооого мразят, а и ги е страх да влизат в съдебните зали ...
Не разпит пред съдия, ами пред Президента да си е признал, пак не им
е достатъчно да решат да водят битка в залата ..
Въртят, сучат, все гледат или да го спрат или (още по добре)
да го прекратят ...
Една ей такава умница ме хвърли в тъч онзи ден ..
кражба от хр.магазин, заловен добрия познайник,
признава си само за някои вещи (другите ги е изял все пак)
и какво прави нашето девойче ? повдига обвинение за едните вещи, и образува ново срещу НИ за останалите (изядените) ..
и аз пак трябва да викам пострадалата за същата кражба ...майтап ..
Мдам. А виновен е този, който ги е допуснал да стават такива. За тях има две най-страшни неща:
1. Да не изпуснат сроковете по преписките и прочие
2. Да не се наложи да пишат обвинителен акт
Затова и полагат неимоверни усилия да резюлират всичко с "Няма данни за престъпление от общ характер"
Мърди...
-
teogeo - Активен потребител
И как ще го вкараш ОА в съда, само на самопризнание ли, или на оговор да речем.....
- 1968
- Потребител
Ще ти кажа ,че докато не се промени тва тромавото НПК , ше е така...
НПК че е тромав, май е вярно, обаче как точно промяната му ще помогне точно в този случай?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
ами както си е по цял свят, когато заловят на местопрестъплението някой..
на другия ден той и полицаите пред съдия, а не безумно събиране на никому ненужни доказателства, като разпит на полицаите заловили го, сателитни снимки на НАСА за момента на кражбата, разпит пред съдия на N на брой римляни и темподобни ...
на другия ден той и полицаите пред съдия, а не безумно събиране на никому ненужни доказателства, като разпит на полицаите заловили го, сателитни снимки на НАСА за момента на кражбата, разпит пред съдия на N на брой римляни и темподобни ...
- marek972
- Потребител
Аз пък имах още по-фрапиращ случай - хванахме двама на калъп барабар вещите, лицата са и разпознати. Но само единия си призна и съответно беше осъден по бързата процедура. Пък другия отрича и първо искаха частично да го прекратяват, а като влезна в зала, та вече четвърта година продължава. Явно и тук са малко доказателствата. Но пък колегите до момента двайсетина пъти ходиха на дела. Та не знам НПК ли е тромав или други тромави фактори има, но определено не вървят нещата.
- Gabi1
- Потребител
Ужасно неприятно е, разбира се престъпниците да са на свобода, но от друга страна - как ще осъдите човек само въз основа на самопризнанията на друг, с когото уж двамката са вършили нещо ?
Ами, ако този, който си е признал е решил по свои си подбуди да натопи "колегата" си ?
Освен горното, законът не разрешава само въз основа на самопризнания да се постанови осъдителна присъда. А самопризнанията на единия извършител не могат да се ползват като свидетелски показания срещу друг обвиняем в същия процес, тъй като обвиняемият не може да бъде в същото време и свидетел.
Така, че - трябват достатъчно доказателства, за да бъде осъден който и за каквото и да е.
Ами, ако този, който си е признал е решил по свои си подбуди да натопи "колегата" си ?
Освен горното, законът не разрешава само въз основа на самопризнания да се постанови осъдителна присъда. А самопризнанията на единия извършител не могат да се ползват като свидетелски показания срещу друг обвиняем в същия процес, тъй като обвиняемият не може да бъде в същото време и свидетел.
Така, че - трябват достатъчно доказателства, за да бъде осъден който и за каквото и да е.
- rts
- Активен потребител
Gabi1 написа:- хванахме двама на калъп барабар вещите, лицата са и разпознати. Но само единия си призна
Е, явно не става въпрос само на самопризнания.
- Gabi1
- Потребител
На сутринта ,когато вие открихте липсите и не бяха взети отпечатъци ли????
Наблюдателния съсед разпитаха ли го по начина на призналия си?Всъщност вие набедихте някого само по слухове ли?
Наблюдателния съсед разпитаха ли го по начина на призналия си?Всъщност вие набедихте някого само по слухове ли?
-
namakak - Потребител
advokat__nikolov написа:shark11 написа:виж ще ти го кажа направо, имаше един лаф навремето "Ние ги хващаме Те ги пускат" - твоя казус е точно такъв.Дознател съм и знам за какво говориш, не си единствената.А ако знаеш как ми е писнало на мен от такива глупости- искат 1000 доказателсва и накрая като си се спука задника от работа , умниците сключват споразумение или някаква малка присъдка.Ще ти кажа ,че докато не се промени тва тромавото НПК , ше е така , гадовете ще се измъкват и ще могат по всякакъв начин да прецакват полицията и пострадалите граждани.Просто в тази държава разбрах ,че престъпника има много повече права от пострадалия и полицая.
Станете дознателите прокурори пък ги вкарвайте и тва е.
Аха, а какво, като отиде дознателя на зъболекар и му падне после пломбата - и зъболекар ли да стане?
А като отиде после на автомонтьор да си смени накладките и те вземат че се изсипят и му блокират колелата, това ли ще му кажеш, бе ханзър - стани И автомонтьор.
-
teogeo - Активен потребител
16 мнения
• Страница 1 от 1
|
|