- Дата и час: 12 Дек 2024, 23:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Връщане на веществени доказателства - пари?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Връщане на веществени доказателства - пари?
В началото на май месец получих определение от СГС с ,което ми връщат веществени доказателства по-точно пари иззети с протокол и описани по серия и номер.След като изчаках всички срокове за обжалване и всички отпуски на съдии и следователи,към днешна дата следователя от НСлС казва:Ми...?Не знам каде са парите ,трябва ми време да се ориентирам.Искам да попитам,ако може да ми каже някой как мога да го ориентирам въпросният следовател ,така че по-скоро да ми намери парите???Все пак сега е средата на октомври.Благодаря!
- krasip
- Нов потребител
Re: помощ!!!
Подайте писмено искане за възстановяване на сумата и посочете банковата си сметка. Да ви сложат входящ номер на вашето копие от искането.
Мисля, че това ще стимулира съответното длъжностно лице да си свърши работата.
Мисля, че това ще стимулира съответното длъжностно лице да си свърши работата.
- rts
- Активен потребител
Re: помощ!!!
Пуснете си писмена молба, с която искате да ви се върнат парите, и приложете към нея препис от определението на съда, заведете си молбата с вх.№ и изчакайте да видите какво ще ви отговорят.
Актовете на съда са задължителни за всички граждани и държавни институции, в случай, че не изпълнят определението на съда за връщане на вещи, иззети, като веществени доказателства, имате две възможности.
1.Да сезирате прокуратурата с жалба за престъпление по чл.296 НК, като към жалбата приложете преписи от определението и от отговора, който ще ви изпратят.;
2.Да заведете гр.дело срещу отговорния за невръщането държ. орган
Актовете на съда са задължителни за всички граждани и държавни институции, в случай, че не изпълнят определението на съда за връщане на вещи, иззети, като веществени доказателства, имате две възможности.
1.Да сезирате прокуратурата с жалба за престъпление по чл.296 НК, като към жалбата приложете преписи от определението и от отговора, който ще ви изпратят.;
2.Да заведете гр.дело срещу отговорния за невръщането държ. орган
- analizatora
- Потребител
Re: Връщане на веществени доказателства - пари?
На мен не ми е ясно какво търсите при следователя?!
Веществените си вървят с делото( без да ви обяснявам сложно-тромавата процедура по движението им), но все пак винаги може да се установи къде точно са. И няма да са в НСлС, а в СГС.
Веществените си вървят с делото( без да ви обяснявам сложно-тромавата процедура по движението им), но все пак винаги може да се установи къде точно са. И няма да са в НСлС, а в СГС.
- Гост.
- Старши потребител
Благодаря,но от СГС изпратиха определението до НСлС.От съда казаха че при тях пари няма.Имам и молба пусната до следователя с входящ номер делото е от 2004г.и всички банкноти са описани по серия и номер
- krasip
- Нов потребител
Моля,някой може ли да ми каже колко дни максимално може да виси молбата ми при началника на НСлС?Все пак има някакви срокове в ,които той трябва да ми отговори,нали?Вече 2 седмици е там заведена с вх.№ .Благодаря предварително!
- krasip
- Нов потребител
krasip написа:Моля,някой може ли да ми каже колко дни максимално може да виси молбата ми при началника на НСлС?Все пак има някакви срокове в ,които той трябва да ми отговори,нали?Вече 2 седмици е там заведена с вх.№ .Благодаря предварително!
Подай Жалба - до Инспектората към Висшия съдебен съвет и към нея приложи - заверено копие на "висящата" ти Молба (която си подал до Н-ка на НСлС)!
Гарантирам, че до няколко дни, ще има незабавен резултат по случая!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
krasip написа:В началото на май месец получих определение от СГС с ,което ми връщат веществени доказателства по-точно пари иззети с протокол и описани по серия и номер.След като изчаках всички срокове за обжалване и всички отпуски на съдии и следователи,към днешна дата следователя от НСлС казва:Ми...?Не знам каде са парите ,трябва ми време да се ориентирам.Искам да попитам,ако може да ми каже някой как мога да го ориентирам въпросният следовател ,така че по-скоро да ми намери парите???Все пак сега е средата на октомври.Благодаря!
Всички пари /било като веществени доказателства, било като парична гаранция/ се съхраняват в определена банка. Водещият разследването следовател или дознател /разследващ полицай/ е задължен да ги внесе по сметка на банката, като в основанието за депозиране изрично се отбелязва дали парите са вещ.доказателства, парична гаранция или др./, и след като приключи наказателното производство съдът е задължен да се произнесе както по веществените доказателства, така и по отношение на мерките за неотклонение, след което с определението на съда 8или пък ако е било досъдебно производство и е било прекратено от прокурора с постановлението на прокурора/ се отива при водещият разследването следовател или дознател /разследващия полицай/, който взима завереното копие на определението/постановлението, тегли парите от банката / или др.веществено доказателство и ги връща на правоимащото лице.
http://prepishi.com - лекции, теми, реферати, есета, курсови и дипломни работи
http://managerteams.com - български онлайн футболен мениджър
http://managerteams.com - български онлайн футболен мениджър
- jr_flex
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|