Съдружникът ми обсеби особено голяма сума пари/над 2000 МРЗ/ от фирмата ни.Подадох жалба в Икон.Полиция и след проверката е образувано дело срещу него по чл.202.Наел съм адвокат който ме убеждава,че положението но съдружника е много сериозно,но друг мой познат адвокат ми сподели,че трябва да заведа гражданско дело и да не разчитам на Прокурора и дознателите ит.н.
Моля за съвет по казуса.
- Дата и час: 12 Дек 2024, 23:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
обсебване от съдружник
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: обсебване от съдружник
Е трети адвокат ако ти каже "вярвай на адвоката" който си наел или "не вярвай", как ще разбереш кой говори най - правилно.
Имаш си адвокат остави го да си върши работата, ако не ти харесва го смени.
Имаш си адвокат остави го да си върши работата, ако не ти харесва го смени.
If you are good at something, never do it for free.
- voltron
- Потребител
Граждански иск задължително , ако искаш парите да се върнат в Дружеството.Целта на наказателното производство е да се разбере има ли престъпление и ако има да накаже дееца(елементарно казано),но не и да урежда и възникналите с това граждански отношения за обезщетяване на вреди,ако пострадалия не се възползва от правото си да предяви ГИ в нак.процес.Вярно е , че има поощрителна норма , ако подсъдимия възстанови присвоеното , но дали последния ще се възползва от тази възможност е несигурно.Затова ГИ задължително.
- REVOLUTION
- Активен потребител
...В Съдебното производство (по така образуваното НОХД), като пострадали - имате право да заведете граждански иск - за вредите, причинени от престъплението.
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|