- Дата и час: 05 Дек 2024, 07:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
9год. присъда в Испания
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
9год. присъда в Испания
Здравейте, преди месец съпруга ми беше осъден на 9год. лишаване от свобода в Испания.През 2005г. е задржан в Испания по овинение, че е съдействал на човек, който се е оптал да слага на банкомат четец за карти и клавиатура. При тогавашното му задържане той не е бягал и не се е съпротивлявал, след 3 дневен арест е пуснат и той се прибира в България . В началото на годината, излиза от държавата и е задържан, оказва се, че е имал европейска заповед за задържане и го прехвърлят към Испания. След 9 месеца има дело, на което според адвокатката, всичко е било решено предварително, защото предната година другото лице е осъдено също на 9год.По техните закони няма степенуване на престъплението и след като са ги задържали заедно ги водят едно цяло. Срещу него нямат никакви веществени доказателства. В момента обжалваме, разбрах че след прехвърлянето му в България трябва да има приравняване на присъдата по чл.249 ал.3 . Въпроса ми е дали, ще повлияе по някакъв начин това, че е със чисто съдебно минало, че е семеен и е спазвал режима в затвора, работил е и не е бил конфликтен за да се намали присъдата на по- малко от 8год.А и също така дали би повлияло това, че не е имал в себе си нищо. Благодаря на всички предварително!
- taniajkv
- Младши потребител
Re: 9год. присъда в Испания
100% няма да остане 9г., понеже не се предвижда толкова по нашата норма, а ще се намали. С колко - не зная, не съм наясно с трансфера на присъди.
- gandalf_bg
- Младши потребител
С колко... Еми нали трябва първо да има присъда от Испания.
Как е напуснал Испания.
Това ако не е ''бягане'' здраве му кажи.
100% може да повлиа.е
Как е напуснал Испания.
При тогавашното му задържане той не е бягал и не се е съпротивлявал, след 3 дневен арест е пуснат и той се прибира в България .
Това ако не е ''бягане'' здраве му кажи.
Въпроса ми е дали, ще повлияе по някакъв начин това, че е със чисто съдебно минало, че е семеен и е спазвал режима в затвора, работил е и не е бил конфликтен за да се намали присъдата на по- малко от 8год.А и също така дали би повлияло това, че не е имал в себе си нищо. Благодаря на всички предварително!
100% може да повлиа.е
Последна промяна voltron на 20 Ное 2009, 17:48, променена общо 1 път
If you are good at something, never do it for free.
- voltron
- Потребител
Ми не е, хванал е рейса човека и яваш-яваш в България.
Нали е петък след обяд!
Нали е петък след обяд!
- sunrise
- Активен потребител
Под бягане имах предвид, че не е побагвал, когато са тръгнали към него полицаите. Факт е, че не е имал проблеми с прибирането и след излизането европейската заповед за задържане 2005 никой не го е търсил. Когато са го освободили след ареста не му е даден никакъв документ.Имам и още един въпрос ако някой може да ми отговори: дали има задължителен срок който трябва да излежи в Испанския затвор. Някой от адвокатите казаха, че трябва да излежи1/4 от присъдата там, а други казват, че няма таково нещо. Все още нямаме ясна прдстава по този въпрос, а е много важно за нас. Благодаря на всички за отговорите!
- taniajkv
- Младши потребител
Не, няма такова изискване в общностното право. Все пак е добре да се знае и испанското законодателство и България какви договори има сключени с Испания. За пребиваващ става въпрос нали? Не за испански гражданин.
И какъв е проблема да си излежи присъдата в Испания. Без да съм се интересувал условията със сигурност са в пъти по - добри от българските Като се замисля и мизерните условия може да са основание за отказ от страна на Испания да направи трансфера
If you can’t do the time, don’t commit the crime!
И какъв е проблема да си излежи присъдата в Испания. Без да съм се интересувал условията със сигурност са в пъти по - добри от българските Като се замисля и мизерните условия може да са основание за отказ от страна на Испания да направи трансфера
If you can’t do the time, don’t commit the crime!
- voltron
- Потребител
От гледна точка на това, че семейството му е в България и ще може да се виждаме по често. Това е причината да искаме след обжалването да го прехварлят тук, но неговата адвокатка там казва, че задължително се излежава 1/4 при присъди над 6год. в техните затвори.Да не става въпрос за испански гражданин, българин е.
- taniajkv
- Младши потребител
И втори път като се замислих - поради естеството на престъплението може да е пречка за трансфер ако не са възстановени вредите/нали е точено от тези банкомати /. Но всичко е в ръцете на осъждащата държава. Не мисля че има срок който да трябва да се изтърпи, по скоро ако е много кратка/дай боже/ присъдата да не са оправдани разходите по трансфер - тях България ще ги плаща./но само налучквам понеже е Испания е рат. конвенцията, но тя не е много задължителна /
Първо си изчакайте присъдата да влезе в сила. Преди това не може да се направи нищо. Във връзка с това може и да не е лоша идея да върне парите и да се признае за виновен - винаги помага.
Първо си изчакайте присъдата да влезе в сила. Преди това не може да се направи нищо. Във връзка с това може и да не е лоша идея да върне парите и да се признае за виновен - винаги помага.
- voltron
- Потребител
Няма източване на пари, има опит за поставяне на четец и клавиатура от лицето с което е бил.
- taniajkv
- Младши потребител
taniajkv написа:Няма източване на пари, има опит за поставяне на четец и клавиатура от лицето с което е бил.
Че е съизвършител (съучастник) - това, е ясно от самото начало!
Е, ...ще "потърка наровете" в Испания, но за колко време - не се знае!
...Там, правоохранителната и правораздавателна система, е действаща и ефективна, за разлика от нашата, която е в състояние на "будна кома"!
...Радвайте се, все пак, че ще го съдят за извършено престъпление - в Испания, а не в Турция или в страните от Арабския свят!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
Малко не съм съгласна за това коя от двете държави е в будна кома и коя не!Ние като спяща държава: след месец излиза решението на върховен съд, а там е от 6-12месеца. Бил е 8 месеца следствен и чак след това е насрочена дата за дело, мога да изброявам и още много, колко по-мудни са и колко много им се почива на горките то не са фиести, то не са празници....А и не зная колко ефективна, действаща и справедлива е тяхната система, защото и в тяхните закони има пълни абсурди, за мен не е реялна присъда ,не е нормално да няма степенуване на престъплението и не е нормално да му дадат 9год. а за много по тежки пристъпления да дават по ниски присъди...
- taniajkv
- Младши потребител
Може ли някой да ми даде повече информация какви са процедурите за прехвърляне, какво е нужно да направиме за да си лежи присъдата в България.Благодаря!
Последна промяна taniajkv на 03 Дек 2009, 14:36, променена общо 1 път
- taniajkv
- Младши потребител
taniajkv написа:Малко не съм съгласна за това коя от двете държави е в будна кома и коя не!Ние като спяща държава: след месец излиза решението на върховен съд, а там е от 6-12месеца. Бил е 8 месеца следствен и чак след това е насрочена дата за дело, мога да изброявам и още много, колко по-мудни са и колко много им се почива на горките то не са фиести, то не са празници....А и не зная колко ефективна, действаща и справедлива е тяхната система, защото и в тяхните закони има пълни абсурди, за мен не е реялна присъда ,не е нормално да няма степенуване на престъплението и не е нормално да му дадат 9год. а за много по тежки пристъпления да дават по ниски присъди...
Няма начин да няма степенуване, бъдете сигурни.И кое му е абсурдното , като крадеш да лежиш в затвора. Абсурдът е при нас, че можеш да минеш условно за тежки престъпления.
Освен това има нещо дето му се вика в наказателното право "Генерална превенция".Затова и имат и смисъл тези 9 години.
- sunrise
- Активен потребител
Абсолютно сигурна съм в това, че няма степенуване. Или може би тамошните адвокати не знаят - не вярвам!А дали всички които лежат по затворите са виновни -мисля че не!
- taniajkv
- Младши потребител
Може ли някой да ми даде повече информация какви са процедурите за прехвърляне, какво е нужно да направиме за да си лежи присъдата в България.Благодаря!
- taniajkv
- Младши потребител
taniajkv написа:Може ли някой да ми даде повече информация какви са процедурите за прехвърляне, какво е нужно да направиме за да си лежи присъдата в България.Благодаря!
Юридически консултации за обвиняеми/подсъдими, в т.ч. и вече осъдени, се извършват от адвокати - срещу ЗАПЛАЩАНЕ!
п.п./...Я по-добре, да си "лежи" там!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
Я, по добре да преценят къде да "лежи" близките му и самия той!
- taniajkv
- Младши потребител
taniajkv написа:Я, по добре да преценят къде да "лежи" близките му и самия той!
То него, ако го питат или близките му, ако се питат, той избощо не бива да лежи, ама правосъдието ги решава тия работи и Слава Богу!
Вероятно и майката на онзи дето беше закла и разфасовал съученика си вярва, че нейното момче е невинно.
Цялата грешка на съпруга Ви е, че е хукнал към България веднага след като са го пуснали, вместо да остане и да съдейства на испанската полиция.
http://new.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=32565
- laridii
- Потребител
taniajkv написа:Я, по добре да преценят къде да "лежи" близките му и самия той!
...Това, да не ти е селския събор на мегдана, пионерски лагер или концерт по желание?!
Юридически консултации за обвиняеми/подсъдими, в т.ч. и вече осъдени, се извършват от адвокати - срещу ЗАПЛАЩАНЕ!
...и му кажи, да е послушно момченце в панделата, за да няма вътрешни присъди, че може и да не го видите скоро в Бг!
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
Г-н Георгиев ,нямам желание да коментирам повече вашите коментари и да изпадам на вашето ниво!
laridii благодая за:http://new.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=32565
laridii благодая за:http://new.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=32565
- taniajkv
- Младши потребител
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|