- Дата и час: 05 Дек 2024, 07:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Има ли престъпление?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Има ли престъпление?
Дадох на златар-бижутер злато на стойност 2000 лв да ми изработи определени бижута.След изтичане срока на изпълнение златаря се покри,телефонът му звъни,но не ми вдига и ателието му е затворено(а аз съм от друг град)когато минавам да го търся.Разбрах,че отварял по различно време и за кратко.Имало и други завлечени от същия златар.Имам документ за количеството злато,което съм предал и срок на изработка(неспазен).При положение,че не ми връща златото има ли е престъпление(например обсебване-не съм наясно) или само мога да го съдя в граждански съд.Благодаря!
- klod
- Младши потребител
Re: Има ли престъпление?
Има престъпление,разбира се/обсебване-чл.206 от НК/.Подайте жалба до полицията или прокуратурата.Можете да го съдите и по гражданско-правен ред.
- lawyer_v
- Младши потребител
Няма престъпление,всичко може да му се е случило.Нали не мислите,че той би загубил работната си заплата за месец ,заради някакви си 2000 лева?
Вие как разбрахте за тези други завличания и той да не е бил съден до момента?
Вие как разбрахте за тези други завличания и той да не е бил съден до момента?
-
namakak - Потребител
Разбрах,че е отварял ателиета в няколко града,които впоследствие е затварял местейки се в друг град.Същият не продава злато,а само изработва бижута с материали на клиента.От негови познати от родният му град разбрах за лошата му слава.Дали има престъпление вероятно ще стане ясно след проверка от прокуратурата?Благодаря Ви за мнението!
- klod
- Младши потребител
Подайте Жалба до Районна прокуратура, с копие до Национална агенция за приходите!
http://www.prb.bg/
http://www.nap.bg/
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
Успях да се срещна с "майстора" в ателието му.Попитах го какво става с поръчката ми.Отговори ми,че работи по нея и до петък(тоест днес)ще е готова.Поисках да видя какво е направил до момента.Отказа ми с мотива,че не показва изделията преди да са готови.Имам и свидетел.Поисках да ми подпише запис на заповед за сумата с падеж петък(днес)и той се съгласи.До вчера си вдигаше телефона и ми казваше,че в петък поръчката ще е готова,а днес отново не си вдига телефона.До НАП и КЗК не ми се пише жалба,защото ако го глобят при евентуално изпълнително дело държавата ще бъде привелигирован кредитор.Чудя се има ли възможност в жалбата до прокуратурата освен обсебване да "намекнем" и за друго престъпление(и дали има)?georgiev_sfbg написа::arrow: Подайте Жалба до Районна прокуратура, с копие до Национална агенция за приходите!
- klod
- Младши потребител
klod написа:Успях да се срещна с "майстора" в ателието му. ...Имам и свидетел.Поисках да ми подпише запис на заповед за сумата с падеж петък(днес)и той се съгласи.
...Май и ти, имаш желание, да ставаш клиент на Прокуратурата в скоро време, барабар с "майсторчето"?!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
Разсмяхте ме искрено.Не съм го заплашвал да ми подпише ЗЗ.....Сезирах прокуратурата за случая и чакам да ме извикат за проверка от полицията.Възможно ли е да няма обсебване,ако \"майстора\" каже,че просто е изгубил златото и ще ми върне парите,но сега няма възможност?Благодаря!
- klod
- Младши потребител
klod написа:Разсмяхте ме искрено.Не съм го заплашвал да ми подпише ЗЗ....
...Интерес, би представлявал, неговия "разказ" за случая! ...Да не се смеете последен?!
п.п./ И защо, го "накарахте", да Ви подпище ЗЗ, а просто не си поискахте счетоводен документ (фискален бон, фактура и т.н.), удостоверяващ извършеното заплащане от Ваша страна? ...Някоя мутра-бизнесмен, занимаваща се със заложни къщи и с умствен капацитет под 1%, ли Ви даде този "мъдър" съвет?!
...При този ход на събитията, още сега, мога да Ви кажа, какъв ще е отговора на РП, във връзка с вече подадената от Вас жалба!
...Само се молете, "майсторчето", да не подаде жалба срещу Вас, относно Ваши действия!
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|