- Дата и час: 25 Ное 2024, 04:15 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
СПОДЕЛЕНО
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
32 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
СПОДЕЛЕНО
Колеги, просто споделям - в 7 РПУ не ме допуснаха до подзащтиния ми, не ми представиха документ и, въпреки, че се позовах дори и на чл.30, ал.4 и 5 -КРБ, ме пратиха в "Девета глуха". Които от Вас ме познават, знаят, че ще следва продължение! Между другото, бях заплашен ЛИЧНО от началника на 7 РПУ - м-р Нейков, че щял да се оплаче в адвокатската ми колегия от държанието ми. Държанието ми беше насочено да осъществя връзка с клиента си, но такъв така и не ми бе даден! Ако скучаете, следете информацията, ще Ви уведомявам за хода на казуса... Имам като че ли няккъв усет, че и тоз казус ще завърши в Страсбург. Може би е време да изкарам няько курс по чужд език...
- bgjurist
- Потребител
Re: СПОДЕЛЕНО
Желая Ви успех !
Стига с тая полицейщина !
Стига с тая полицейщина !
- radi
- Младши потребител
Правилно! Писнало ми е вече от разни нискоинтелигентни полицаи, избиващи комплексите си на работното си място!
- amika
Клиентът ми вече е навън и нищо не е образувано срещу него. В момента подготвям нов материал за пред СВОП по случая. Не знам споменах ли, но сме пуснали жалба и до г-л Б.Борисов. Продължението следва...
- bgjurist
- Потребител
КОЛЕГА, ЗАЩО СЕ УЧУДВАТЕ ? За пръв път ли ви се случва. В цялата страна е така. Жалко е но нищо не може да се направи. Сигналите и писмата са глас в пустиня. В 100% от случаите се налага да се правим на маймуни пред полицаите за да се доберем до клиента и то след като сме направили и невъзможното ,за да установим къде точно се намира той .
- Rostova
Колеги, клиентът ми НЕ БЕШЕ задържан по чл.70-ЗМВР. Въобще и досега не са представени никакви документи по задържането му. Бил задържан по "подозрение в опит за кражба", а впоследствие го пуснаха. В момента пък подготвям жалба до ВАдвС срещу н-ка на 7 РПУ.
- bgjurist
- Потребител
Никога не пускат заповед за задържане в момента. Това им е номера!
Викат ги за справка или за това ги отвеждат от улицата. Заповедта пускат чак след като са минали 23 часа и искат да го държат още. Така си осигуряват 42 часа от които половината със сигурност без защитник !!!
Викат ги за справка или за това ги отвеждат от улицата. Заповедта пускат чак след като са минали 23 часа и искат да го държат още. Така си осигуряват 42 часа от които половината със сигурност без защитник !!!
- Rostova
Samo taka!
Ako tezi policeyski deystwiya ostanat bez posledstwiya - towa oznachawa, che i nie ne prawim nishto s/u prestupnostta - igrata se vodi po pravila i policaite tryabwa nay-posle da go razberat, inache Bate Boyko:" Mi nie gi fashtame, a TE gi puskat"... Koi znae zashto?
- ogi
- Младши потребител
Да, знам. Но могат да се позоват на превантивни действия по ЗМВР. Въпросът тука е, не дали клиентът ми е виновен, а защо органите на МВР ми пречат да си върша дейността. Най-малкото, ми прекулдират правомощията по чл.10, ал.1-ЗАдв. При получаване на някакъв резултат ще ви уведомявам, стига да ви е интересно.
- bgjurist
- Потребител
Колега, срещаме се отново в Лекса. Случи ми се същото преди година и половина. По принцип отказват да те свържат с клиента, защото първо няма писмена заповед за задържане, т.е липсва доказателство, а на свидетелски показания на самите полицаи не можеш да разчиташ. Второ, и да има такава, задържаният е такъв по реда на чл.70 ЗМВР.Чл.122 ал.1 КРБ осигурява право на защита не от момента на задържането, а във всички стадии на процеса. Следователно МВР не е длъжно да осигури адвокатска защита на задържания по този ред. Знам че не е справедливо, но така или иначе е факт.
В посочения от мен случай все пак успях да издействам писмена заповед за задържане, която обжалвах и тя бе отменена от ОС. Те обжалваха пред ВАС, който потвърди решението на ОС. Сега искам да навия клиента да ги съдим за пари, защото го държаха цяла нощ в мазето на полицията, без храна, тоалетна, легло и т.н, на студено през зимата. Него го е страх. Страх ги е всички, затова беззаконието и полицейщината ще виреят в РБ.
В посочения от мен случай все пак успях да издействам писмена заповед за задържане, която обжалвах и тя бе отменена от ОС. Те обжалваха пред ВАС, който потвърди решението на ОС. Сега искам да навия клиента да ги съдим за пари, защото го държаха цяла нощ в мазето на полицията, без храна, тоалетна, легло и т.н, на студено през зимата. Него го е страх. Страх ги е всички, затова беззаконието и полицейщината ще виреят в РБ.
- Иван
Освен в КРБ, в ЗМВР също е визирано правото на адв.защита. Ще уточня - клиентът ми НЕ Е задържан по чл.70-ЗМВР, няма и заповед за задържането му. В случая най-малкото се касае за (извинявам се за израза) разчистване на лични сметки между него и дознателя - те са доста стари познайници.
- bgjurist
- Потребител
Imah podoben kazus v RDVR gr.Shumen , ne be6e to signali , jalbi i pro4ie nakraq otgovarqt v pismen vid ,4e sled izvar6ena obstoina proverka po jalbata ne sa konstatirali naru6enie . Tova ve4e kakvo se kazva spored vas ........ ":)))
- nsv
- Младши потребител
Знам за един колега, който отишъл в РПУ с нотариус, който евентуално да удостовери отказа да бъде допуснат до клиента си и в резултат клиента му са го пуснали без да го разпитват.
- maria01
- Потребител
Абсолютно вярно-чл.70 ал.4 ЗМВР. Моя също не беше задържан по този чл.70. Аз обаче процедирах така: след като клиента ми се обади, отидох в полицията. Казаха, че е задържан. На какво основание, питам аз-ей така, отговарят, задържан е. Отивам в кантората, и мигновено пиша жалба против УСТНА ЗАПОВЕД за задържане. Имах пълномощно от преди това за защита пред всички държавни органи. След половин час пуснах жалбата в полицията, с уточнение в началото-"копие до Окръжен съд-Пловдив". Тя беше веднага докладвана на началника. Петнадесет минути по-късно имах писмена заповед за задържане по чл.70, която обжалвах, и за чиято съдба вече писах. Желая Ви успех, колега!
- Иван
НЕ СИ ДАВАЙ ТОЛКОВА ЗОР - ЧАК ПЪК СТРАСБУРГ.ПРОСТО НАПИШИ ЕДИН СИГНАЛ ДО НАБЛЮДАВАЩИЯ ДЕЛОТО ПРОКУРОР/ АКО ВЕЧЕ ИМА ОПРЕДЕЛЕН ТАКЪВ/ И ДО НАЧАНИКА НА СЪОТВЕТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ КЪМ КОЯТО Е ТОВА РПУ
- 7
Колеги, мисля че уточних - клиентът ми бе пуснат същата вечер, без никакви поселдствия. Но въпросът е, че не е редно органите да ни преклудират правата по чл.10, ал.1-ЗАдв.
- bgjurist
- Потребител
Клиентът ми е подпитан дали не можело да се разбере със служителя от 07 РПУ.
- bgjurist
- Потребител
32 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|