Банка, в която работя е завела дело срещу едноличен търговец-длъжник по търговски кредит. Кредитът е отпуснат преди да постъпя в банката и нито съм виждала длъжника, нито знам как е отпуснат. На всяко заседание делото все се отлага, защото длъжникът ту е в болнични, ту пък адвокатът му е в болнични и разни такива. От съда постоянно ми носят призовки като свидетели всеки път през 2-3 месеца трябва да ходя на делата, които постоянно се отлагат.
Не ми е известно кой и защо е решил, че аз съм свидетел. Не искам да бъда такъв. Моля да ме посъветвате какъв е реда да се освободя от този ангажимент.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 06:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
не искам да бъда свидетел
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: не искам да бъда свидетел
За съжаление не можете да откажете да свидетелствате, но когато Ви разпитат съсвсем спокойно може да заявите, че не сте в течение на нещата и не може да кажете нищо.
- shveda
- Потребител
Както биха казали братята: "Няма не искам, няма недей, яви се веднага - щот ставам злодей!".
За съжаление нямате избор!!!
ПИШЕТЕ НА БЪЛГАРСКИ, ТОВА Е БГ ФОРУМ!!!
За съжаление нямате избор!!!
ПИШЕТЕ НА БЪЛГАРСКИ, ТОВА Е БГ ФОРУМ!!!
- indi_AD
Нещо повече, ако не се явите може да последва принудително довеждане :)
- Гери
А може и глоба да отнесете, понякога доста солидна.
- shveda
- Потребител
Е, в рамките на 4 поста, 3 човека отговорихме - хихихихихи
...and justice for all!!!
Пишете на български - това е БГ форум
Пишете на български - това е БГ форум
- indi_AD
Ами аз нали на български пиша, не на китайски. Ама и вашите отговори хич не ме удовлетворяват. Сигурно някой гад от следствието ме е посочил за свидетел, тъй
като при тях има една компютърна разпечатка за длъжника от компютъра на банката и нея съм я подписала аз. Ама не се отказвам. Трябва да има някакъв начин да се откача. Все пак благодаря за вниманието!
като при тях има една компютърна разпечатка за длъжника от компютъра на банката и нея съм я подписала аз. Ама не се отказвам. Трябва да има някакъв начин да се откача. Все пак благодаря за вниманието!
- Пенка Цонева
Е, кое не разбра - не можеш да се "откачиш", а ако се опиташ - ще бъдеш глобена и принудително доведена в съда!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Похвално, че пишеш на български, т.е. апела ми не е насочен към теб ;-)
П.С. Пишете на български - това е БГ форум!
Похвално, че пишеш на български, т.е. апела ми не е насочен към теб ;-)
П.С. Пишете на български - това е БГ форум!
- indi_AD
Ако не се явите като свидетелущом Ви призовават като такъв,то се предполага че отказвате съдействие на съда,а това е задължение на всички граждани.Така да се каже-от нас и за нас.Но вие не се притеснявайте.Ако заради някое заседание се налага да отсъствате от работа,то призовката е вашето извинение-какво по-хубаво от това да се поразходите до съда в работоно време.Така де,погледнете и откъм добрата страна.Това,че Ви викат в съда не е причина за притеснение-вие сте просто свидетел.
- ИДИАНЕЦ
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|