начало

Съдът отказа да върне на прокуратурата делото срещу Кирил Петков за ареста на Борисов Съдът отказа да върне на прокуратурата делото срещу Кирил Петков за ареста на Борисов

тормоз на работното място

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

тормоз на работното място

Мнениеот magi_tum » 22 Авг 2006, 05:48

Шефа на фирмата иска да се освободи от мен . Заканва ми се и дори ме замери с чехла . Инвалид съм с временен трудов договор за 2 години ;който изтича на 15.11.2006. Наложи ми се да ползвам болничен за детето -5 дни, той се възмущава че не съм искала да работя. В впредвид този тормоз си взех платения годишен отпуск, който не см ползвала целия за мината година. Моля посъветвайте ме какво да правя!
magi_tum
Нов потребител

Мнениеот gosho72 » 22 Авг 2006, 18:10

Чл. 127. (2) (Нова - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) Работодателят е длъжен да пази достойнството на работника или служителя по време на изпълнение на работата по трудовото правоотношение.

Ако в предприятието Ви има синдикална организация обърнете се за съдействие към нея.Същата може да Ви бъде посредник по разрешаване на проблема между Вас и работодателя Ви.
Можете да подадете и жалба в Областна инспекция по труда.При извършена от тях проверка следва да докажете изложеното в жалбата.
Съмнявам се обаче,че това може в последствие да доведе до прекратяване на трудовия договор от страна на работодателя,като същия ще се постарае да изложи законово основание в съответствие с Кодекс на труда.Нали знаете,в България днес е така....

Ако решите да водите срещу Вашия работодател дело от частен характер за обида по чл.146 от НК свържете се с адвокат :

Чл. 146. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 21 от 2000 г.) Който каже или извърши нещо унизително за честта или достойнството на другиго в негово присъствие, се наказва за обида с глоба от хиляда до три хиляди лева. В този случай съдът може да наложи и наказание обществено порицание.
gosho72
Потребител

Назад към Трудово право