начало

374 кандидати се явиха на писмения изпит за младши следователи 374 кандидати се явиха на писмения изпит за младши следователи

МОЛЯ ЗА СЪВЕТ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

МОЛЯ ЗА СЪВЕТ

Мнениеот BOJKOVA » 11 Окт 2007, 11:06

Във фирмата ,в която работя постъпва нов служител на около 40г. е.
В предишната си месторабота има 17г.трудов стаж,но когато отива да попълнят трудовата му книжка му нанасят 2г.и няколко месеца.Има и една друга особеност ,при постъпването му фирмата е била СД ,след което е преобразувана в ЕООД т.е.са нанесли само стажа му след промяната.Той отказал да получи тр.книжка тъй като не е коректно попълнена ,отговорили му ,че нямат архив на СД-то,тъй като се е сменил и собственикът на фирмата, и счетоводителят и нямат контакти с тях.Кажете ми какво да го посъветвам.Чела съм, тук във форума ,че в такива случай се подава жалба до Инспекция по труда,но не съм на ясно как и къде точно се прави,ако можете помогнете.
BOJKOVA
Младши потребител

Мнениеот m.s.g. » 11 Окт 2007, 13:37

Само като варианти:
1. Дали наистина фирмата е преобразувана или е подписал нов д-р с нова фирма, но същия собственик?
2. СД-тата не бяха ли с осигурителни книжки преди, както ЕТ-тата?
3. Да си провери по ЕГН - здравните и ДЗПО внасяни ли са за тези години.
По скоро в НОИ ще му помогнат на човека, ИТ едва ли.
m.s.g.
Младши потребител

Мнениеот BOJKOVA » 11 Окт 2007, 15:45

Благодаря за съвета ,но като гледам въпросния човечец едва ли ще се оправи сам.
BOJKOVA
Младши потребител

Назад към Трудово право