начало

На 15 май изтича срокът за подаване на имуществените декларации на магистратите На 15 май изтича срокът за подаване на имуществените декларации на магистратите

консултация

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

консултация

Мнениеот nataliq_d » 05 Юни 2008, 11:38

Бях съкратена от работа по чл.328ал.1т.2 от КТ и ми се полагат обезщетения по чл.220ал.1 и по чл.222ал.1 от КТ.Лредизвестието ми бе връчено на 02.06.2008г., а аз на 14.06.2008г. нарършвам 40 години.В този случай трябвя ли да ми бъдат изплатени 2 брутни заплати или само една,както е опоменато в предизвестието?В какъв срок трябва да бъдат изплатени обезщетенията по чл.222ал.1 от КТ?
nataliq_d
Нов потребител

Re: консултация

Мнениеот Гост. » 07 Юни 2008, 22:48

:roll: :roll: 8) 8) :?: хм... Инспектора е прав понякога, в строгостта си, колега!

nataliq_d написа:Бях съкратена от работа по чл.328ал.1т.2 от КТ и ми се полагат обезщетения по чл.220ал.1 и по чл.222ал.1 от КТ.Лредизвестието ми бе връчено на 02.06.2008г., а аз на 14.06.2008г. нарършвам 40 години.В този случай трябвя ли да ми бъдат изплатени 2 брутни заплати или само една,както е опоменато в предизвестието?В какъв срок трябва да бъдат изплатени обезщетенията по чл.222ал.1 от КТ?

За обезщетението по 220- работодателят дължи такова за неспазеният срок на предизвестие.
чл. 326, ал. 2 ще Ви укаже за какъв срок-
- безсрочен ТД - 30 дни,с уговорката че е възможно и да сте уговорили по-дълъг срок, но при всички положения не повече от 3 месеца.
- срочен ТД - 3 месеца, но не повече от остатъка от срока на договора!

За обезщетението по 224- за времето, през което сте останали без работа, но не повече от 1 месец :!:
И тук има изключения- зависи от доста неща, но е възможно да е наличен и по- дълъг срок.
В какъв срок следва да Ви се заплати- с молба до старият работодател, като представите доказателства, че не сте започнали да престирате труд по ново ТПО.
Гост.
Старши потребител

Назад към Трудово право