начало

На 15 май изтича срокът за подаване на имуществените декларации на магистратите На 15 май изтича срокът за подаване на имуществените декларации на магистратите

Удръжки от трудово възнаграждение за липса.

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Удръжки от трудово възнаграждение за липса.

Мнениеот dimiteto » 22 Юни 2008, 14:30

Зравейте, бихте ли ми кзали какъв характер има удръжката от трудовото възнаграждение за липса и какъв е критерия за разграничение? Имам скоро защита на дипломна работа, всяко мнение ще ми е от полза. Благодаря.
dimiteto
Младши потребител

Пълна имуществена отговорност за липси

Мнениеот megy_bogestvena » 22 Юни 2008, 23:38

Отговорността за липси е имуществена(гражданска) отговорвност. Тя е винаги П Ъ Л Н А - чл.207, ал.1, т.2 КТ.
Пълната имуществена отговорност се осъществява само по съдебен ред. В тези случаи удръжки могат да се правят само въз основа на ВЛЯЗЛО В СИЛА СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ.- чл.211 КТ.
megy_bogestvena
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 23 Юни 2008, 11:06

По какво е тази дипломна работа?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот dimiteto » 23 Юни 2008, 12:32

sunrise написа:По какво е тази дипломна работа?

Приятелката ми има защита на дипломна работа в сряда по Счетоводство и контрол, а аз се опитвам да и помагам.
dimiteto
Младши потребител

Назад към Трудово право