начало

На 15 май изтича срокът за подаване на имуществените декларации на магистратите На 15 май изтича срокът за подаване на имуществените декларации на магистратите

Неспазване на авторски договор.

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неспазване на авторски договор.

Мнениеот krossss87 » 21 Юли 2008, 18:19

Здравейте. Искам да Ви попитам нещо, защото долавям не спазваене на договора ми. Започнах работа преди почти 1 месец в една ТВ. Договара, който подписах се води (авторски - понеже съм режисьор на пулт-дефакто създавам нещо по ТВ и аз си продавам правата на шефа). Така до тук добре, но в договара ми пише, че заплата ми ще се изплаща всеки месец Д0 20 число . Обаче днеска ми съобщават, че счетоводителката била в отпуск и Счетоводната къща също. Когато дойдох при тях забелязах, че ги бавят с парите поне още 10 дена след, като свърши даденя от тях срок. Какво може дасе направи по въпроса?
krossss87
Нов потребител

Мнениеот rts » 22 Юли 2008, 19:21

Договорът Ви по мое мнение не е за авторски права, а обикновен трудов договор. Заради закъснението за изплащане на заплатата, ако считате, че си струва, можете да съдите работодателя си за обезщетение (което е мизерно), или - ако закъсненията станат системни: да напуснете без предизвестие по тази причина. Ако желаете обаче да си останете на работа и безпроблемно да си работите, не Ви съветвам да водите дело за мизерното обезщетение, т.е. в този случай ще трябва да си "преглътнете".
rts
Активен потребител

Назад към Трудово право