начало

Съдът отказа да върне на прокуратурата делото срещу Кирил Петков за ареста на Борисов Съдът отказа да върне на прокуратурата делото срещу Кирил Петков за ареста на Борисов

Платен отпуск за кандидатстване и обучение във ВУЗ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Платен отпуск за кандидатстване и обучение във ВУЗ

Мнениеот emigeorgieva » 19 Авг 2006, 15:28

След като работодателят е разрешил кандидатстването и обучението във ВУЗ има ли право работника на платен отпуск по чл.171 КТ, ако вече има едно висше образование и кандидатства за второ - друга специалност?
emigeorgieva
Младши потребител

Мнениеот gosho72 » 19 Авг 2006, 21:19

Отново Ви е необходимо съгласие на работодателя за ползване на платен отпуск за обучение.

Когато следвах второто си образование работодателят ми не ме спря да уча в задочна форма на обучение ,но не ми разреши и платен отпуск за обучение .Не мога да го упреквам,тъй като второто ми образование нямаше нищо общо с професията ,която работех.

Трябва да се разберете с работодателя си по този въпрос.И дано да успеете !
gosho72
Потребител

Мнениеот lea » 19 Авг 2006, 22:38

След като писмено ти е дал съгласие- отпуската е твое право, т.е. не може да ти я откаже, без значение кое и какво ще учиш.
lea
Младши потребител

Назад към Трудово право