начало

На 15 май изтича срокът за подаване на имуществените декларации на магистратите На 15 май изтича срокът за подаване на имуществените декларации на магистратите

Съкращение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съкращение

Мнениеот beni_hil_show » 12 Сеп 2008, 11:49

Здравейте!Много се надявам да ми помогнете!!!Работя в едно СОУ .Поради въвеждане на делегираните бюджети се налага да се направят икономии чрез съкращения.Разбрахме се да ме съкратят без предизвестие от работа като ми наплатят 2 брутни работни заплати и да отида на борса,НО ...сега ми казват че ще се отвори място и ми го предлагат ,но мен не ме удовлетворява съответно ми казват тогава няма обещетение и ме прецакват.Въпроса ми е имат това право и как мога да го избегна ,но да получа обещетението???Благодаря ви много предварително!!!
beni_hil_show
Нов потребител

Мнениеот laridi » 12 Сеп 2008, 20:44

Доколкото разбирам сте говорили да ви съкратят и съответно да Ви изплатят обезщетение. Но щом работа за Вас има няма да Ви съкратят!
Това, че Вие не искате да работите повече там, но искате обезщетение не е техен проблем.
Друг въпрос е обаче, ако искат да Ви преназначат например на позиция не отговаряща на Вашето образование и на по-ниско заплащане.
laridi
Младши потребител

Мнениеот tonitta_bg » 15 Сеп 2008, 14:26

Явно сте се разбрали да ви съкратят с предизвестие, което да не бъде спазено (а не без предизвестие). Така ли е? Връчено ли ви е предизвестието?
tonitta_bg
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 15 Сеп 2008, 14:48

И най-вече, какъв Ви е аргументът да откажете работата?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот dimitrovaad » 21 Сеп 2008, 15:03

Здравейте!По Вашето запитване,отговорът е следният:Ви според мен сте се разбрали чрез едностранно прекратяване на индивидуалното трудово правоотношение срещу обещетение,а съответното обещетение е до 4 месечни възнаграждения<може и чрез преговори да се постигне и по-високо спорузомение>,като обещетението трябва да се плати до 1 месец,ако не се изплати съответно не се прекратява трудовото правоотношение.А както казвате,че сте Ви е прекратено без предизвестие трудовото Ви правоотношение и сте получили обещетение в рамките на 2 работни заплати е така ,но при уведомение че е свободно мястото трябва да се върнете на работа или следват по строги санкции
dimitrovaad
Младши потребител

Назад към Трудово право