начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

ЕООД - данъчна година. ПОМОЩ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЕООД - данъчна година. ПОМОЩ

Мнениеот svetlanagancheva » 18 Мар 2020, 20:49

Здравейте, Прависти,

Имам ЕООД, на което съм 100%-ов собственик. Създадено е преди 4 години, но никога не е било действащо. Няма активи, приходи и разходи и заради това всяка година попълвам нулева данъчна декларация в Агенция по вписванията. Сега сме 2020 г. и отново трябва да направя същата процедура. Питането ми е дали трябва да подам документ и в НСИ? В кои институции трябва да подам документи тази година?

Благодаря за отговора предварително и се извинявам за нелепите въпроси :)
svetlanagancheva
Нов потребител

Re: ЕООД - данъчна година. ПОМОЩ

Мнениеот katerinakuch » 19 Мар 2020, 19:49

Консултирайте се със счетоводител. Ще Ви подготви всички документи, които са Ви необходими.
katerinakuch
Активен потребител

Re: ЕООД - данъчна година. ПОМОЩ

Мнениеот jhoro » 22 Ное 2020, 19:32

svetlanagancheva написа:Имам ЕООД ...но никога не е било действащо. Няма активи, приходи и разходи и заради това всяка година попълвам нулева данъчна декларация в Агенция по вписванията.

Темата (въпросът) е много стар, но ...
Данъчна декларация, при липса на дейност в НАП НЕ СЕ ПОДАВА!
Подава се единствено „декларация за липса на дейност в Търговския регистър (АВ)“!
Тази година - 2020 - е последната. През следващите ще се декларира само промяна в обстоятелствата!
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител

Назад към Търговско право