начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Неспазване на чл.482 от ГПК

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неспазване на чл.482 от ГПК

Мнениеот toni » 11 Апр 2002, 11:19

Пловдивски нотариус е издал нот.акт за ипотека на имот като не е спазил чл.482 от ГПК.Имота е ипотекиран с нот.акт,които не е последен.След него има издадени още два н.акта отнасящи за същия имот.Мога ли да заведа иск срещу този нотариус за нанесени материални щети и какви такси трябва да платя ,за да го заведа .Имота за които става въпрос е моя собственост придобита по завещание от майка ми.Брат ми го е ипотекитал с нот.акт по който той е бил собственик на имота само няколко месеца
toni
Нов потребител

RE: Неспазване на чл.482 от ГПК

Мнениеот epp@abv.bg » 11 Апр 2002, 12:55

Не съм сигурен, но мисля, че нотариусът може да бъде съден само ако се докаже, че е знаел за фалшификацията. А това ми се струва много трудно за доказване. Все пак на него му е бил представе валиден нотариален акт и той не е задължен да проверява в службата по вписванията дали собственика вписан в него все още му е собственик. Можете обаче да водите иск срещу брат си и третото лице, с който да обявите ипотеката за нищожна и да искате обезщетение за нанесените ви вреди. За съжаление тези недомислици в законодателството показват колко лесно могат да станат фалшификации и измами с недвижими имоти.
epp@abv.bg

Назад към Ипотека