начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Жилфонд искат доплащане за наем със стара дата

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Жилфонд искат доплащане за наем със стара дата

Мнениеот karmen1961 » 27 Фев 2018, 11:56

Наемател съм на ведомствено жилище. Току-що ме сюрпризираха по телефона, че дължа пари със задна дата за година и половина. Понеже през юли 2016 е завишен коефициентът за благоустроеност на моя район и наемът съответно бил актуализиран. Обаче никой не бил го видял. Сега го открили покрай вдигането на наемите от 01.02.2018 и искат да доплатя за година и половина назад. Това важи за всички от моя район, разбира се. Ама ако може, и да е веднага. Това нормално ли е? Гони ме бяс и ми се ще да има начин да го отнесат те, а не наемателите, които непредвидено този месец ще олекнат с непредвидена сума. Моля, който е наясно с тези неща, да ми пише.
karmen1961
Младши потребител

Re: Жилфонд искат доплащане за наем със стара дата

Мнениеот jhoro » 27 Фев 2018, 18:52

Пълни глупости!
Макар, че живеете във ведомствено жилище - вие пак имате някакъв договор. И когато се променят и предоговарят (акцентирам на ДОГОВАРЯТ) условията - това трябва да стане предварително.
Щото - ако не сте съгласни с новите условия - да си търсите друг вариант.
jhoro
Активен потребител

Re: Жилфонд искат доплащане за наем със стара дата

Мнениеот karmen1961 » 28 Фев 2018, 10:25

Благодаря! Макар че с община трудно се спори, защото винаги има механизми да ти извива ръцете, смятам да им пообразувам нерви. Ако някой има идеи как да го направя по-успешно, ще съм благодарна да ги сподели.
karmen1961
Младши потребител

Назад към Административно право