- Дата и час: 23 Ное 2024, 18:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Решение по ЗОП
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Решение по ЗОП
Може ли издадено вече от възложителя решение за класиране на участниците в процедурата /чл.45 от ЗОП/ да бъде преразгледано и променено от възложителя, след като решенията по ЗОП са индивидуални административни актове по смисъла на чл.2 от ЗАП или подлежат само на съдебен контрол? Моля, споделете мнения по въпроса !
- net
Re: Решение по ЗОП
Проф. Кино Лазаров пише: Правото на отзив, т.е. възможността възложителят да измени решението си, би довело до постигане на бързина при решаването на спора, но, от друга страна, би накърнило правата на останалите участници в процедурата. С оглед сроковете в чл.45 за вземане на решения и след съобщаването им на останалите участници актът би трябвало да не може да се променя свободно, по преценка на възложителя."
Мисля, по аргумент за противното, че ако решението не е било съобщено на участниците, то може да бъде променено по инициатива на възложителя.
Мисля, по аргумент за противното, че ако решението не е било съобщено на участниците, то може да бъде променено по инициатива на възложителя.
- Ирина
По новият ЗОП се изостави квалификацията на решението за обявяване на класираните кандидати като административен актпо смисъла на чл. 2 от ЗАП. Сега се застъпва мнението, че става въпрос "за изявление на гражданскоправен субект по сключване на сделка" . С решението от една страна приключва процедурата, а от друга се преминава към сключване на окончателният договор в рамките на класираната на първо място оферта.След като са променили след обявяване на решението за класиране на кандидатите поредността им, според мен имате възможност да оспорите новото решение по съдебен ред. Ако има сключен договор след второто решение, може да поискате спиране на изпълнението му по реда на чл. 120, ал. 4 от ЗОП, ако имате интерес от това.
- 8873
В България всичко е възможно - бил съм свидетел на възмутителни псевдо обществени поръчки. Всичко е суета. Зависи кой колко може да даде. За АЕЦ "Белене" мизата е дигната на 80 млн. долара. Ми дайте ги и ще спечелите.
- лунатик
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|