начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

МВР може ли да отнема чуждестранни документи за самоличност

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

МВР може ли да отнема чуждестранни документи за самоличност

Мнениеот taliban09 » 05 Мар 2009, 20:55

Здравейте,

загазил съм яко. Във форум "Наказателно право" съм описал ситуацията, по която ме обвиняват в шофиране в нетрезво състояние. Въпросът ми тук е друг.
Имам и българска и американска шофьорски книжки.
При съставянето на акта носех в себе си американската книжка и паспорта си (удостоверяващ, че последното ми влизане в България е преди не повече от 3 месеца). Отнеха ми американската книжка като доказателство, сега искат да им занеса и българската. И ще ми върнат и двете чак като изтече евентуално наказание.
Въпросите ми са:
- имат ли право да ми отнемат американската шофьорска книжка и да я задържат до разрешаване на случая/понасяне на наказанието?
- ако имам две валидни шофьорски книжки, задължен ли съм да представям българската?
- при положение, че акта ми е написан на американската книжка законно ли е да ми прехвърлят нарушението, в което ме обвиняват на българската книжка?
- каква е практиката с отразяване в регистрите на нарушения направени от водачи с чуждестранни шоф. книжки? изпращат ли данни за нарушението до държвата издател на книжката?

Наказателно постановление, което е за отнемане на българска книжка, а акта е писан на американската, ще мине ли през съда?

В труднодоказваща правотата ми ситуация съм. Трябва да "се хвана" за нещо по-лесно за доказване, защото нямам свидетели и жив изгарям.....
taliban09
Нов потребител

Re: МВР може ли да отнема чуждестранни документи за самоличност

Мнениеот lexy21 » 06 Мар 2009, 00:02

Жив никой няма да Ви гори :D В този форум обаче няма да Ви се реши проблема /колкото и смехотворни сценарии да си измисляте като този, предложен на нашето внимание в "наказателно право"/. Обърнете се към адвокат и, един "юридически" съвет, него го лъжете по-малко. :wink:
Аватар
lexy21
Активен потребител

Назад към Административно право