начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Покупка на автомобил на фирма от частно лице

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Покупка на автомобил на фирма от частно лице

Мнениеот gogosto » 06 Фев 2009, 21:55

Здравейте,
въпроса ми е следния предстои ми да купя автомобил който е регистриран на фирма, а аз ще го купувам като частно лице, но имам притеснение да не би да има някакви запори върху автомобила. Има ли някакви законови варианти да разбера дали всичко е редовно с автомобила за да нямам главоболия после. Прочетох тук : http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f ... =20#p20408 но не ми стана ясно къде мога да видя Централния регистър на особените залози и затова моля за съдействие по документацията относно прехвърлянето на автомобила. Собственика казва, че всичко е наред с документите, но фирмата не е негова, а автомобила е негов (само на думи не на документи). Закупен е от България и ми твърди, че е купен на фирмата само за да си изтегли ДДС (колата е 6+1)
gogosto
Нов потребител

Re: Покупка на автомобил на фирма от частно лице

Мнениеот nevin_alibriam » 06 Фев 2009, 22:46

Рекъл, казал ... има документи, които задължително се представят при прехвърляне на МПС собственост на търговец. В случай, че държите да закупите автомобила, с талона на колата право при адвокат. Той ще Ви разясни и за централния регистър и за другите неща.
Успех
nevin_alibriam
Потребител

Мнениеот gogosto » 07 Фев 2009, 00:07

Благодаря за бързия отговор. Собственика на автомобила е съдия (по негови думи) знае достатъчно добре как може да ме "успи" аз точно за нужния комплект документи се итересувам - много ли са и много ли е по- сложно прехвърлянето от колкото от човек на човек.
gogosto
Нов потребител

Мнениеот kalahan2008 » 11 Фев 2009, 20:41

Можете да си направите справка в ЦРОЗ (платена), няма онлайн достъп до регистъра. ЦРОЗ се намира в двора на Президентството.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот vatahov » 20 Фев 2009, 14:22

Ако автомобилът е лизингов /виж на големия талон кой е собсвеник и го проучи/ най-вероятно е вписан в особен залог, а "продавача" има лизингов договор, който ако не обслужва ще ти приберат колата!
vatahov
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба