начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

След нотариуса...

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

След нотариуса...

Мнениеот aneliab » 12 Май 2009, 15:28

Здравейте! Минавам направо към въпроса си. Преди около 10 дни се съгласих един приятел да прехвърли колата си на мое име и пак да си я кара, защото той бил закъсал с банки и се страхува да не му вземат колата. Съгласих се да напарвя услуга. Сключихме договор за покупко-продажба с миналите собственици пред нотариус. Сега следва ходене в КАТ и данъчното. Аз обаче се отказвам от колата и искам той да си търси друг , на когото да я прехвърли. Въпросът ми е дали това може да стане на този етап (след нотариуса) или трябва да продължим с КАТ и данъчното? И дали само пак трябва да се мине през нотариус с новото лице? И дали тогава аз вече няма да съм ангажирана с тази кола? Данъкът на колата също е платен. Моля, дайте ми компетентно мнение, защото срокът за КАТ наближава( не искам и глоби да плащам) и не знам какво да правя. Ще се радвам на конкретен отговор и помощ. Благодаря предварително.
С уважение: Анелия Борисова
aneliab
Нов потребител

Re: След нотариуса...

Мнениеот vili_spasova » 15 Май 2009, 23:26

Здравейте!
Ако искате всичко да е о.к. минавате през данъчно, КАТ, вадите си нов голям талон на Ваше име, след което отивате пак при нотариус, да прехвърлите МПС-то на друг човек. Имайте предвид, че ако сте омъжена ще е необходимо да заведете и съпруга си при нотариуса, при извършване на продажбата /ако МПС- то е придобито по време на брака/

Има и друг начин - отивате при нотариуса, късате вашия договор и вашият продавач продава на трето лице. ;-) /но само след разговор с нотарито, 4 очи ;-)/
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител

Назад към Покупко-продажба