начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

делба на вещи при продажба на наследствен недвижим имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

делба на вещи при продажба на наследствен недвижим имот

Мнениеот plamen71 » 19 Авг 2015, 23:02

Привет на всички !
Не съм юрист,но
живо се интересувам от някои правни въпроси напоследък ,понеже продаваме наследствен имот(къща с дворно място)на село.Наследниците на имота сме :аз и брат ми-като наследяваме дела на баща ни,моят чичо-брат на баща ни и съпругата(стринка) на другия ни чичо който не е между живите на земята.Всички бяхме упълномощили стринка да се заеме с продажбата на имота,но в последствие аз оттеглих пълномощното си поради загуба на доверие,като получих съответния документ т.е оттегляне на пълномощно.Упълномощеното лице(стринка)е договорила преди моето оттегляне продажбата на имота с купувачи ,сключен е предварителен договор и купувача на вноски е изплатил по-голямата част от цената на имота,като парите са били превеждани в банковата сметка на стринка.Тя отказва да ни даде копия от каквито и да било документи,книжа и каквато и да е информация която е пряко свързана с продажбата на имота,като не съм получавал никакви пари до момента.Освен това цената за която тя се е споразумяла е твърде неизгодна .
1.Интересувам се дали след оттегляне на моето пълномощно имам право да предоговарям с купувача за цената на моя дял?
2.Ще дължа ли по закон на купувача неустойки по договора който изобщо не съм виждал и не съм запознат с него?
3.Има вещи ценни за мен в имота като примерно(дърводелски тезгях,който предполагам,че е продаден от стринка ми на купувача),но аз нямам достъп до тях,за да си ги взема.
При условие,че къщата все още не е прехвърлена по документи имам ли право да си ги получа и как става това по законен ред,при условие ,че купувача твърди че ключовете за имота са в него и категорично отказва да ми даде вещите за които става дума по горе.
Благодаря предварително на всички които биха се включили за съвет!
plamen71
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба