начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Право на наследство

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Право на наследство

Мнениеот zmeygorianin » 30 Юли 2015, 19:34

Здравейте!

Моят случай е следния:Преди 20-на години майка ми /вдовица към него момент/ приписа жилището на племенника ми срещу гледане. Той е единсвено дете. Тъй като той тогава беше непълнолетен с това се зае брат ми. Той плащаше всички сметки и извършваше необходимата подръжка на дома. Аз и съпругата ми също сме помагали нефинансово.Преди година майка ми почина и племенникът влезе във владение. Той смята да направи ремонт и да отдава жилището под наем. Плаща и всички данъци и сметки.

Въпросът ми е следният: Имам ли право на запазена част при тези условия, като пряк наследник и какво трябва да направя в случая? Аз имам две деца /пълнолетни/.
Поздрави!
zmeygorianin
Нов потребител

Re: Право на наследство

Мнениеот katerinakuch » 30 Юли 2015, 20:03

Не, нямате право.
katerinakuch
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба